A tale of two warrants (007)

dinsdag 16 februari-2010
Sommige verhalen kan je een boktorrenbehandeling geven tot het boven water liggende gedeelte van Nederland stijf staat van de chemicaliën, maar ze blijven leven.
Neem nou dit recente poëtische stukje tekst van ene Joris van der Aa, een Belgische auteur uit de zeldzame bloedgroep van Peter R. en John. v.d. H.. Komt ie:

“Antwerpen: Peter van Eindhoven meets Holleeder-Chinees Anddy Chang.

De jongste twee jaar duiken steeds vaker Chinese topcriminelen op in Antwerpen, maar politie en justitie lijken nauwelijks te weten hoe ze de Chinese organisaties te lijf moeten gaan. Een van de Aziaten tegen wie in Antwerpen nog een strafrechtelijk onderzoek loopt is Anddy Chang, alias de Holleeder-Chinees. Chang wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in valse paspoorten...
”.

Zucht. En dan nog afgezien van het feit, dat de achternaam van de betrokken Anddy geen Chang maar Chen luidt. Maar wat maakt het uit of je Van Rompuy heet of Van Rampuy? Verder heeft vriend Joris blijkbaar wat geneusd in een paar Nederlandse dag- en weekvodden en is deze serie van vorig jaar buiten zijn radar gebleven. Misdaadverslaggevers? Het zijn net boktorren. Stay tuned.

A tale of two warrants

  • Hits: 328
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch