Roestig (006)

16 februari 2017
Hits: 457

dinsdag 28 september-2010
Blijkt er op de snuffelafdeling van het ministerie van VROM een dossier rond te slingeren onder nummer H 33185 - ROV - ZW. En dat heeft betrekking op een illegaal transport. Welk illegaal transport? Nou, van "onze" antieke Mercedes, die vorig jaar zonder kentekenplaten en met zware roestplekken aan de onderkant in de haven van Rotjeknor arriveerde. Volgens een doorgestudeerde medewerker van TNO waren die roestplekken naar alle waarschijnlijkheid afkomstig van een lekkend nucleair vrachtje, dat door Amerikaanse onverlaten heimelijk was meegestuurd.
Maar wat schrijft een smurf van de Kernfysische Dienst eind augustus aan de eigenaar van de dure roestbak? Gaat ie:

"De door u aangeleverde gegevens zouden weliswaar op mogelijke smokkel van goederen kunnen duiden, maar niet op transport van radioactief materiaal".

Oh? Hoe weet die nucleaire smurf dat? Voor zover bekend is er alleen een ploegje huistuinenkeukensmurfen met een hijgende haarbal rond de Mercedes aan het rommelen geweest, maar niemand van de Kernfysische Dienst. Schrijft onze stralende expert ook nog:

" ... Dit laat echter onverlet dat u de auto na vervoer in een gehavende staat heeft aangetroffen met beschadigingen die mogelijk wijzen op smokkel van goederen".

Ja? Wat voor goederen dan? Iets chemisch misschien? Of een omgevallen pot zure bommen? En moeten we daarvoor bij een ander loket zijn? Tering! Tot besluit krijgt de eigenaar nog een bemoedigend electromagnetic pulsje uit de Haagse Rijnstraat:

"Toezicht en handhaving hierop zijn een zaak van douane en politie".

Zo. Brieffie even opbergen in mapje H 33185 - ROV - ZW. Die kloothommels van Kleintje Muurkrant kunnen de zenuwen krijgen en aaaaah daar is juffrouw Jannie met de koffie. Heb je nog geneukt?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 februari 2017
Aantal keren bekeken: 457

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch