Bombs away (027)

16 januari 2017
Hits: 495

vrijdag 16 mei-2014
Aaron MacFarlane. Zo heet die FBI-lullo die Ibrahim Todashev 22 mei vorig jaar onthaalde op 7 kogels tijdens een nachtelijk verhoorrondje in verband met de vliegende pannenaffaire in Boston. Aaron blijkt een zeer frutselig verleden te hebben. Meneer was in 2008 na vier jaar trouwe dienst uitgestapt bij het Oakland Smurf Department omdat ie wat mankeerde. Kreeg een jaarlijkse bonus van ruim 50.000 groene ruggen mee naar huis. Zo'n vier keer het minimumloon. De een kan er wat mee, de ander niet. Aaron blijkbaar niet. Hij trad toe tot de Feds. Mankement of niet.
Tijdens zijn dienstjaren in Oakland was onze vriend tegen een paar gore akkefietjes aangeblunderd. Zo werden tegen hem twee klachten ingediend wegens gewelddadig optreden als smurf in functie. Samen met een collega. Die klachten werden met een fooi aan de slachtoffers afgedaan, maar ze staan wel degelijk in Aaron's centrale verwarming. Daarnaast snuffelden lieden van de interne reinigingsdienst in totaal vier keer naar onregelmatigheden in Aaron's doen en laten. Vier keer een sisser, maar toch.
Nou vormde hij daarmee geen uitzondering, want het was een zootje in Oakland. Er liep bijvoorbeeld al jarenlang een rechtzaak tegen een smurfenkwartet (aka “The Raiders”) dat zich had gespecialiseerd in het aftuigen en ontvoeren van burgers, het listig opvoeren van valse arrestatierapporten, het planten van valse bewijzen en meer van die zalige grappen. En un momento dado moest Aaron opdraven als getuige in die zaak wegens het opstellen van een vals rapport om de arrestatie van een onschuldige krabber te rechtvaardigen. Om zichzelf niet te bevlekken vluchtte hij in de Fifth oftewel hij weigerde antwoord te geven op de vragen van het OM.
Hoe maf is het om juist deze corrupte knuppelsmurf op Ibrahim af te sturen voor een verhoor in de Tsarnaev-zaak? Uiterst maf. Nog maffer is het vrijuit gaan van MacFarlane. Maar wat wil je in een zaak die zo stinkt en in een land dat in alle voegen zo corrupt is, dat niemand meer weet wat netjes is? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 januari 2017
Aantal keren bekeken: 495

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch