Transparant (012)

02 april 2017
Hits: 568

maandag 9 augustus-2004
Wij kunnen soms behoorlijke klepzeikers zijn. Vooral als we denken dat er bij Justitie wordt gesjoemeld. En dat denken wij zeker in het geval van Evert Tweehuizen. Analyze this:
In aflevering 10 citeerden wij uit een briefje dat onze vriend Fred Teeven op 4 maart 1999 schreef aan procureur-generaal Van Zeben. Daarin bracht hij ondermeer te berde dat Evert vanwege zijn snaakse rol bij de invoer van een flink aantal lijntjes Colombia’s finest vanaf 17 februari 1995 nationaal stond gesignaleerd en vanaf 23 februari 1995 internationaal. Zoals vermeld zorgde Fred er een maand later alweer voor dat die internationale signalering geschraptwerd.
Dat laatste wist blijkbaar niet iedereen. Want wat verklaarde bijvoorbeeld Ferdinand Antonius Johannes Roosen, coördinator bij de FIOD, op 10 maart 1996 onder ede?
“Tweehuizen staat nog steeds internationaal gesignaleerd ter aanhouding. Ik heb daar zelf voor gezorgd. Het valt niet onder mijn bevoegdheid de raadsvrouw (mr. Adèle van der Plas, red.) daarvan bewijsstukken te overhandigen. Er is een aantal dingen gedaan teneinde Tweehuizen aan te houden. Er is gedaan wat gebruikelijk is in zulke gevallen. Het is derhalve niet zo dat tien mensen continu bezig zijn met de aanhouding van Tweehuizen”.
Als Roosen echt niet wist wat Teeven had gedaan, dan is de vraag valide waarom Teeven zo sneaky heeft gehandeld in het geval Tweehuizen door om Roosen heen te gaan. En wij hebben als antwoord daarop wel een paar plausibele suggesties. Het kan ook zijn dat Roosen op het moment waarop Teeven actie ondernam net genoot van een ziektewetje. Dan is er gewoon sprake van een administratief rotzootje bij de FIOD. Een laatste optie is dat Roosen ordinair stond te liegen. Onder ede. En dat mag niet volgens ons. Nou zijn wij maar een obscure website, die hooguit in staat is om wat nuttig voorwerk te verrichten. We laten graag de eer aan de Nederlandse mainstream pers om de Tweehuizen-affaire af te bakken. Iets voor Het Parool misschien? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 568

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch