Van Estoril naar Zandvoort (078)

donderdag 19 augustus-2010
In 2003 streek de Britse Sunday Herald ons over de bol met het bericht dat de naam van een voormalige topper uit het kabinet van Tony Blair was opgedoken als koterhopser tijdens het "Ore"-onderzoek. Dat had het zondagsvod vernomen van een hoge speursmurf. Nou konden ze daar geen reet mee, want met de wet in de hand zou het Britse alternatief voor onze vrije persbef Herman D. al op de stoep hebben gestaan voordat de eerste voddenwagen zondagochtend de straat op reed. Maar opvallend was wel dat Minister van Volksgezondheid Alan Milburn net zijn bullen had gepakt om meer bij zijn gezin te zijn. Later keerde hij nog even aarzelend terug aan het front, maar in 2006 gaf hij definitief de pipe aan Maarten. Toevallig ook het jaar waarin hij op het internet door een voormalige bromsmurf ("Copper") als volgt aan de schandpaal werd geramd:

"Alan Milburn's speeltje was ene Shaun, een 12-jarige jongen uit Clapham South. Meer zeg ik niet. De deal was dat hij zich wegens familieomstandigheden mocht terugtrekken. Weet je nog wel? Brown is untouchable en Goldsmith ook (1). We moesten al onze paperassen inleveren bij de inlichtingendiensten en onze harde schijven wissen. Dus je kan wel nagaan wat er met die gegevens is gebeurd. Boos? Ja en nee. Maar ik ben de laatste jaren erg cynisch geworden. En geloof me, ik heb in mijn carrière als politiefunctionaris heel wat meegemaakt".

Alan werd na zijn terugtreding tegen een alleszins redelijke vergoeding adviseur bij een venture capital vehikel en bij Pepsi Cola. In 2007 adviseerde hij er ook flink op los bij de Australische premier Kevin Rudd en doet dat dit jaar bij diens gedoodverfde opvolgster Julia Gillard. Nog erger. Een paar dagen geleden bereikte ons het droeve bericht dat deze kindervriend op het punt stond toe te treden als "social mobility tsar" binnen het Britse coalitieteam van David Cameron. Zoals voornoemde bromsmurf al zei: je kan wel nagaan wat er met die gegevens over Alan's kinderhopsen is gebeurd. Stay tuned.

(1). Copper suggereert hiermee heel voorzichtig dat ook ex-premier Gordon Brown en Lord Peter Goldsmith niet spatjezuiver waren.

Van Estoril naar Zandvoort

  • Hits: 397
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch