Valse vlag (001)

woensdag 3 december-2008
Een bromsnor uit Mumbai: "... Ik ging gisteravond het gebouw binnen [het fijnjoodse Nariman House, red.] en kreeg een schok: het waren blanken. Ik had verwacht dat ze er net zo uit zouden zien als wij. Ze gaven drie schoten af. Ik tien".
Had brom te diep in het glaasje gekeken en zag ie wat lichter getinte streekgenoten aan voor blanken? Kan. Maar kijk en vergelijk.
Een toerist uit Baghdad bij het zien van twee Wild Bunch-leden: "... Ze zagen er niet Indiaas uit. Het waren buitenlanders. Een had volgens mij blond haar en de ander had zijn haar wat punkerig zitten". Verder nog iets officieels gehoord over de kleur cq. de afkomst van de negen heren die uiteindelijk het loodje hebben gelegd? Nee. Geen moer. Alleen maar dat ze uit Pakistan zouden zijn gekomen. Verder niks.
Er is wel het nodige geboerd over de in leven gebleven nummertje tien. Maar da's ook allemaal net zo helder als een emmer koffiedik. Zelfs zijn naam. Azam Amir Kazam, Azam Ameer Qasab, Amir Ajmal Kamal. Ja, wat nou? Gewoon hem effe onder water houden en moet je eens kijken hoe snel ie zegt hoe hij heet. En waar ie echt vandaan komt. Ja, Faridkot. Maar dat is in die contreien net zoiets als Bergen bij ons. Faridkot aan Zee, Faridkot Binnen, Faridkot op Zoom, Faridkot aan de Maas. Ja wat nou? Omdat het ze goed uitkwam hebben snuffelaars al bezoeken afgelegd aan Faridkot in het Pakistaanse deel van de Punjaab. Maar daar hadden ze bij Allah nog nooit van Azam of Amir gehoord. Dat wordt dus nog effe flink puzzelen om de Paki's definitief de schuld te kunnen geven.
En dan heerst er in Mumbai nog de angst dat niet alle gunslingers gekeeld zijn. En wees eerlijk, het is ook wel wonderlijk, dat tien man een heel leger aan commando's en ander opgeleid volk dagen aan de praat kan houden. Bovendien is het niet ondenkbaar dat de waargenomen "blanken" tegen het einde van de rit zijn opgegaan tussen de toeristen die zonder te betalen het Taj Mahal- en Oberon-hotel in haast verlieten.
Kortom, zoals we al eerder hebben gesuggereerd, het is nog steeds mogelijk dat boven de Mumbai-operatie een valse vlag heeft gewapperd. Mochten we nog meer moois opduikelen ... u weet het. Stay tuned.

Valse vlag

  • Hits: 354
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch