Nuts

Hits: 354

vrijdag 29 juli-2011
Zeven dooien per dag. In Florida. Door pillen van de dokter. Voor een kwaal die niet bestaat. Waarom slikken die patiƫnten die rotzooi dan? Omdat een karretje vol pillen hetzelfde effect heeft als hero, snorkel of andere surprises.
Dat mochten we gisteravond tot ons nemen bij het NOS-journaal. Die dokters worden er giga rijk van, met hun patiƫnten gaat het wat minder. Neemt niet weg dat er in Florida een grenzeloze vorm van pillentoerisme op gang is gekomen. De hele ellende zou volgens de NOS voortkomen uit een armoedig toezicht op die handel door de Food and Drugs Administration (FDA). En da's gek, want dat bureau is op andere terreinen net zo aktief als een tempelier in een drankwinkel. Zo kreeg de firma Diamond Foods onlangs een formidabele aanvaring met de diezelfde FDA. Dat ging over walnoten. Die bevatten een frutsel met de naam omega-3. Als je volgens Diamonds maar regelmatig een walnootje kraakte dan zorgde die frutsel ervoor dat je niet zo gauw last kreeg van een ratelende hartklep of een kankertje of twee. Was door een leger aan witte jassen onderzoek naar gedaan en die hadden dat bevestigd. Mooi, zei de FDA, dan zijn walnoten dus medicijnen en die kunnen niet zomaar in de schappen van een groentenboer of een notenkoning op de markt liggen. Daarvoor moet je bij ons eerst een licence aanvragen. Zo niet, dan grijpen we je bij je noten.
Het is niet voor het eerst dat de FDO het zwaard ontbloot om een mier te kelen. Granaatappelsap en groene thee gingen de walnoten al voor. Over tegenstellingen gesproken. De een krijgt met zijn pillen stilzwijgend een licence to kill, de ander moet met zijn noten naar Canossa. De USSA? Compleet nuts.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 354

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch