Echt niet, nee hoor

Hits: 319

maandag 12 mei-2014
Zo luidde op 17 maart ongeveer de mededeling van de Firma Academi. Allemaal geruchten, Academi is echt niet actief in de Oekraine. Academi, klinkt bijna als academici, wat zou daar nu weer op aan te merken zijn. Nou dat Academi de zoveelste naamsverandering is van wat ooit Blackwater heette. Je weet wel de “vrije jongens en meisjes” die zich verhuren om orde en rust in de wereld te scheppen. Allemaal Russische geruchten en leugens -volgens Academi, de nieuwe regering in Kiev en de Amerikaanse regering. Dat past helemaal in het nieuwe oorlogsdenken, braaf aangewakkerd door onze “vrije” media, onze waakhonden van de democratie.
Niks geleerd van incidentjes als Irak, Afghanistan, Libië en Syrië om er een paar te noemen. Als we wat verder terug gaan in de tijd wordt deze lijst aanzienlijk langer.
Nu heeft de Duitse inlichtingendienst BND bevestigd dat er zo'n 400 gewapende Academi troepen rondlopen en in het rond schieten in de Oekraine. Zij zijn ingezet om de “guerrilla” in het oosten van de Oekraine te bevechten. Dit na eerdere berichten in het Duitse Bild (of all papers) dat er tientallen CIA- en FBI-“consulenten” in Kiev hulp aan het bieden zijn aan de nieuwe regering. Opvallend dat dit soort berichten in de Duitse pers aan bod komen. Of niet, gezien het blijkbaar “stormachtige” gesprek tussen Merkel en Obomba.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 319

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch