De Brusselse Connectie (021)

vrijdag 4 augustus-2006
Laat je via je Italiaanse mafia-gabber bundels valse collaterals ter waarde van zo’n 300 miljoen dollar ritselen bij een Colombiaanse connectie, laat je die nog even bijpunten door een zwendel-expert uit Goa, die nog een interessante bijrol vervulde bij de moord op de Belgische politicus André Cools, en stuurt ze vervolgens naar je Roemeense zakenpartner om een oliemaatschappij van de staat en nog wat andere kleine projectjes over te nemen. Met een waardeloos pakket collaterals als onderpand!
Dan, fuckerdefuck, loopt het op een onbewaakt ogenblik gierend uit de bocht op Schiphol. Omdat je Italiaanse mafia-gabber, die zulke innige contacten onderhoudt met Eutje Urka en zijn boys, tegelijkertijd ook een ander populair product uit Colombia laat aanrukken. En hoppa, zit je ineens achter het gaas. Maar wat krijg je uiteindelijk van de Haarlemse rechter voor al dit moois? Een kadootje: veertien maanden. Je houdt het niet voor mogelijk. Komt ooit nog wel eens een hoger beroepje, maar daarover hoeven we ons geen illusies te maken. Luitenant-kolonel Willem Matser heeft namelijk friends in high places in Den Haag en Brussel.
Hoe anders ging het met zijn Italiaanse mafia-gabber. En niet te vergeten zijn Roemeense zakenpartner, Ovidio Tender. Gevangenis in, gevangenis uit. Proces zus, proces zo. En niet alleen voor dat geintje met Willem, maar ook en vooral voor een scala aan andere criminele praktijken, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie.
Voor dat wassen had Ovidio voor Roemeense begrippen een originele manier bedacht. Hij trok in Barcelona de firma Business Roma uit de grond en liet in het nabijgelegen San Filiù de Guixols een batterij luxe villa’s verrijzen die bij elkaar zo’n 143 miljoen euro moeten opbrengen.
Afgelopen zondag mocht Ovidiootje even wat frisse lucht opsnuiven buiten de petoet, maar werd meteen weer in de vette kraag gevat en opnieuw op borsch en brood gezet. In afwachting van weer een gerechtelijke procedure. Lullig hè? Die Tender woont gewoon in een verkeerd land. Stay tuned.

De Brusselse Connectie

  • Hits: 355
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch