Nood en deugd

Hits: 337

dinsdag 24 mei-2011
Stond gisteren in het AmRo dagvod NRC. Dat Hansje's Heroes in de nabije toekomst mogelijk Somalië zullen binnenvallen om definitief een eind te maken aan de activiteiten van die lokale klotenpiraten. Samen met jongens en meisjes van België-Noord, België-Zuid, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Waarbij ieder land dan zijn eigen nog overgebleven oorlogsspeelgoed en manschappen inzet. Zo wordt na al die bezuinigingen van de nood een deugd gemaakt en komt misschien in een hoger tempo dan wij aanvankelijk dachten en min of meer noodgedwongen een echte Europese strijdmacht van de grond. Hans "Hik" Hillen heeft kortgeleden al eens gepolst bij moeder Merkel hoe ze dacht over een nieuwe Westlanddivisie en volgens welingevoerde kringen zouden de Britten recentelijk al eens stiekem gehengeld hebben naar een nauwere militaire samenwerking met onze zuiderburen.
Met de vliegende hanen wordt al driftig geoefend bij de democratische bescherming van de Libische bevolking en Sarko heeft al verklaard dat de Franse special forces nog heel lang in Ivoorkust zullen blijven. Nee, het lijkt helemaal snorretje te komen met de hernieuwde kolonialisering van Afrika en het uitdrijven van de Chinese medicijnmannen.
Inmiddels hebben 8 soldaten van de Oklahoma City's Detachment 46 Operational Support Airlift van het Pentagon te horen gekregen dat ze zich mogen voorbereiden op hun inzet in de Hoorn van Afrika in de zomer van 2012. Mag niet veel lijken, maar per saldo zijn de jongens van oud-Blackwater baasje Eric Prince en zijn Zuidafrikaanse killingfieldgabber Lafras Luijtingh daar ook al een tijdje bezig met de voorbereiding van de voorgenomen invasie (1). Nou nog een daverende aanleiding ensceneren via een paar baardenbombers van Al Schijthuis en we kunnen die zwartjes daar even laten zien wie nou eigenlijk de baas is in de wereld.

(1) Zie het triootje artikelen "Orde in Somalië" van januari/februari 2011.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 337

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch