Skip to main content

De terugkeer van de lijst-Meeûs

vrijdag 14 november-2014
Weet u wie ook dood is? Graaf Jean-Pierre de Launoit. Wordt maandag begraven. Niet bij zijn eerste ademtocht bezweken. 79 jaar is best pittig. Zal u zeggen, wie is die gozer? Of liever, wie was die gozer? En waarom maken wij melding van zijn verhuizing? Nou, dan moeten we terug naar 4 december 2001. Toen publiceerden wij een namenlijst van hoge Belgische mieters die volgens Graaf Yann de Meeûs (rip) zich bezighielden met ondeugende zaken als koterhandel en het investeren in verwarrende middelen (1). En daar stond de bij RTL TV1 en het wereldje van kunstbonzen annex liefdadigheidsinstellingen geliefde De Launoit ook op.
Graaf Yann had in 1999 de lijst verstuurd aan het Belgische Comité P., dat door onze zuiderbuurtjes in 1991 in het leven is geroepen om de activiteiten van hun smurfen in de kieren te houden. Voor alle zekerheid had onze Yannus zijn lijstje ook nog in de gleuf van de Franse smurfendienst en de Amerikaanse DEA geduwd. Wat zijn gezondheid betreft hielp het weinig. De Meeûs werd gek verklaard en vervolgens gezelfmoord. Wat er met de lijst en de verdere info van Yann de Meeûs gebeurde? Wat er altijd gebeurt als hoge mieters van dit soort ongein worden beticht. Niks.

(1) Zie het artikel “De lijst Meeûs” van die datum en de artistieke nastoten in de serie rond Axel Vervoordt op de Followupsite.

Klik hier om uw reactie toe te voegen