Cold Turkey (051)

dinsdag 13 oktober-2009
Gevoelige tekst uit een mail van onze net aangenomen Turkse correspondent:

"Het hotel waar Demmink volgens verklaringen aan (journalist) Kazmali sex had met de jongen die later aangifte wilde doen staat in Istanbul bekend als een mafiahotel. De voormalige eigenaar was Nihad Akgun. Later werd hij voor zijn noten geschoten".

Om even uw geheugen lentefris te maken laten we u nog even meegenieten van aflevering 30 van deze serie dd. 12 februari 2007. Zo, u bent weer bij de les. Onze pretentieuze secretaris generaal van Justitie aan het hopsen met een koter in een mafiahotel. Zie je het voor je?
Hoe dit ook zij, de naam Akgun duikt twee jaar later opnieuw op in onze kolommen. In de serie "Snoepjes uit de liquidatiewinkel". Dan gaat het om Ali Akgun, een van de verdachten in het liquidatieproces. Volgens de getuigenis van Attila Onder ook niet erg popi in het wereldje rond de Bosporus, maar wel degelijk nog in leven, zij het beperkt.
Nou weten wij niet of de naam Akgun het Turkse equivalent is van Jansen. En dat Nihad en Ali net zoveel familie zijn van elkaar als Dirruk Scheringa en Gerrit Zalm. Maar mocht dat wel zo wezen dan zou ook in Ali's dossier een scheutje Demmink zitten. Kunnen we een beroep doen op onze Turkse lezers? Bellen wij effe onze correspondent. Want wij gaan heulemaal uit onze kruin voor conspiracies. Stay tuned.

Cold Turkey

  • Hits: 358
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch