Skip to main content

Octopussy (412)

donderdag 15 december-2011
Het is nog geen gelopen koers. De outfit van Melanie S.M. moet nog een vergunning afgeven en de Italiaanse Rekenkamer moet ook nog si zeggen. Maar Luigi de Magistris (zo'n naam verzin je niet) is helemaal voor. De burrie van Napels wil zelfs dat het eerste schip met huisvuil nog voor de kerst naar Rotterdam vertrekt, waar ze in afwachting van die stinkende heerlijkheid al met een pook in het oventje van AVR Van Gansewinkel zitten te grutten.
Niet iedereen in Napels is blij met de oplossing van Luigi. Er staat namelijk op het prijskaartje 120 euro per ton en dat vindt het Napolitaanse vullesbedrijf te duur voor woorden. En zeker in een tijd waarin de tepels van Doutzen Kroes zelfs bij het koken van een paar aardappels hard blijven.
Maar je mag gerust aannemen dat in de bescheiden optrekjes van de heren achter de dikke gordijnen de bubbelglazen al voorzichtig worden opgepoetst. Zowel bij de op het oog keurige lieden als Hans Wiegel, Henry Kravis, pappa Bush en Frank Carlucci als bij de minder keurige als Willem Zegwaard, het Napolitaanse familiehoofd en - wie zal het zeggen - Theo Cranendonk. En Henk Bleker? Die is even bezig met het slachten van een schaap op zijn balkon. Die weet dus van niks (1).
En nou maar hopen dat het alleen om vulles gaat, want zoals we inmiddels weten zal het de douanesmurfen een salsiccia wezen of er een tonnetje meer of minder in zo'n schuit binnenkomt (2). Dus wat let het Napolitaanse familiehoofd om een tonnetje verwarrende middelen of andere narigheid mee te sturen? Detectiepoortjes? Hoehahahahahaha. Stay tuned.

1. Zie aflevering 411 van de serie Octopussy dd. 26 september 2011.
2. Zie aflevering 13 van de serie Roestig dd. 10 november 2011.

Klik hier om uw reactie toe te voegen