Skip to main content

Roestig (022)

16 februari 2017

maandag 25 augustus-2014
Misschien wist u het nog niet. Maar ze hebben het ruim 14 jaar uitgehouden. Tot 8 april van dit jaar. Kort daarna ontvingen wij de droeve tijding dat Ronex Shipping and Forwarding en Ronex International BV. waren overleden. Euthanasie. Op verzoek van Geert Jan Dokter, die eind 2009 de zorg voor de kinderen had overgenomen van pappa Ronnie Schols. Maar God's wegen zijn ondoorgrondelijk. Laten we onlangs nou een verlaat geboortekaartje uit Amerika in handen krijgen. Jawel. Gedrukt door WISE, de World Institute of Scientology Enterprises. Even een kwootje. Komt ie:

"Category Freight Services
Ron Schols
Ronex Shipping & Forwarding
3901 Los Feliz Blvd., Apt 219.
Los Angeles
”

Een woonunit ter geschatte waarde van bijna 6 meloen dollar. die nog steeds wordt bewoond door onze Ronnie. Samen met de familie Samberg en de dames Halprin en Vishnersky, die dat waarschijnlijk ook niet kunnen helpen.
Na het onderbrengen van zijn koters bij Geert Jan begon Ronnie in 2009 zijn eigen toko in dezelfde branche als Ronex: Schols Car Handling. Onder de vleugels van Silco Worldwide. Op Ronnie's Nederlandse huisadres in Ridderkerk waar ook Achtron was gestald. Een BV die tot 2009 als enig aandeelhouder van de Ronexjes te boek stond.
So far so good. Maar nou heb je ook nog een Sander Schols. Die geeft op zijn LinkedIn-pagina aan dat hij sinds december 2009 mede-eigenaar is van zowel Schols Car Handling als van Silco. En dat ie vanaf augustus 1999 tot oktober 2007 de rol van account manager speelde bij Ronex Shipping. En wat was Sanders' experience op het gebied van shipping? Komt ie:

"seafreight import & export
(including import of oldtimers & new cars ex USA)
airfreight import & export
trucking & barge
storing & European distribution of hazardous and non
hazardous chemicals & food ingredients
customs documents (import & export)
insurance
".

Als u deze serie een beetje heeft gevolgd, dan zult u begrijpen dat ons hartritme even verstoord raakte. Oldtimers uit de USSA en gevaarlijke chemische stoffen! Midden in het tuintje! Gevoegd bij de losse houding van de handhavers in de Rotterdamse haven die niet kijken op een kilootje meer of minder bij de import van heilige koeien en de afschuifpolletiek op het kantoor van juffrouw Jannie in Den Haag (1) en je weet dat deze serie nog niet bij de finish is. Stay tuned.

(1) Zie eerdere afleveringen van deze serie, die een bezoek aan onze Followup-site meer dan waard is.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 februari 2017