No Border Camp 2022

03 augustus 2022
Hits: 540

Van maandag 8 tot en met zondag 14 augustus is er weer een Internationaal No Border Camp, deze keer in Rotterdam. Thema is 'Abolish Frontex'.
Honderden internationale activisten komen een week lang samen voor acties, bijeenkomsten, workshops, discussie en cultuur in het kader van de strijd voor een wereld zonder grenzen en bewegingsvrijheid voor iedereen. De internationale campagne 'Abolish Frontex' is een belangrijk speerpunt van het kamp. Het No Border Camp, inclusief zijn acties en workshops, zal aandacht vragen voor het repressieve en gemilitariseerde grens- en migratiebeleid van Nederland en de EU, op een moment dat dat nieuwe hoogten bereikt met muren, racisme, geweld en pushbacks aan en voorbij de grenzen. Van de onmenselijke behandeling van asielzoekers in Ter Apel tot EU-samenwerking met niet-EU-landen om vluchtelingen tegen te houden voordat ze de EU-buitengrenzen kunnen bereiken, en van de situatie van LGTBQIA+-vluchtelingen in Nederland tot de gevolgen van de Russische invasie in Oekraïne. Deelnemers aan het kamp zullen ook onderwerpen bespreken zoals bewegingsopbouw en strategie. Abolish Frontex is een gedecentraliseerd en autonoom netwerk van op het moment zo'n 130 groepen en organisaties uit EU-landen en daarbuiten. Het doel van de afschaffing van Frontex is niet om het EU-grenswachtagentschap Frontex te hervormen, te verbeteren of te vervangen door meer van hetzelfde. Maar veeleer gericht op het beleid en het systeem dat Frontex op zijn plaats houdt. Abolish Frontex zet zich in voor beëindiging van het EU-grensregime, ontmanteling van het grens-industriële complex en het opbouwen van een samenleving waarin mensen vrij kunnen bewegen en leven.
Het kamp wordt georganiseerd door een coalitie van activisten van verschillende groepen in Nederland en volgt de eerdere No Border Camps in Rotterdam (2013) en Wassenaar (2019). Het kamp eindigde in 2019 met de bezetting van het dak van het NAVO Communications and Informations Agency in Den Haag, om te protesteren tegen de rol van de NAVO bij het op de vlucht slaan van mensen en haar betrokkenheid bij grensbewaking op de Middellandse Zee.

Voor meer informatie bel met 06.20647541 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De exacte locatie van het kamp wordt aanstaande maandag bekend gemaakt. Zie ook deze websites: https://nobordercamps.eu & https://abolishfrontex.org

Appie Naardermeer
Ter aanvulling: Om het Camp te steunen moet je een donatie storten op Ikatha Utrecht, een scholengemeenschap voor jongeren tussen 12 en 18!!!
Wat gebeurt er hier?

Appie Naardermeer
Mooi hoor zo'n No Border Camp, blijkbaar georganiseerd door een coalitie van activisten van verschillende groepen in Nederland. Maar.......... jullie weten nogal veel, dus door wie worden die groepen betaald? De overheid? Is het geen "doekje voor het bloeden"? Heerlijk met elkaar in discussie, iedere deelnemer heeft zijn/haar hart weer kunnen luchten en zijn/haar ego weer kunnen strelen, voelt zich gehoord en dan nog samen een demo na afloop, waarna iedereen weer tevreden huiswaarts keert en zich voorlopig koest houdt. Want wat is er inmiddels veranderd en wat gaat er veranderen hierdoor? Totaal niets vrees ik. Ik lees graag op jullie site of ik het mis heb, maar ik ben bang van niet.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 augustus 2022
Aantal keren bekeken: 540

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch