Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (108)

01 juni 2015

vrijdag 18 januari-2013
Internationaal is de dankzij de opgewarmde kouwe kees van Jimmy Savile opgeflakkerde aandacht voor het Britse koterhopsschandaal alweer praktisch naar nul gedirigeerd. Maar aan de overkant van het plasje zelf wil dat nog niet erg lukken. Vandaag wordt er in de Britse mainstream bijvoorbeeld weer heftig uitgepakt over Elm Guest House. Een bordeel in een Londense buitenwijk dat gebruik maakte van knapen die werden aangeleverd door Grafton Close, een kindertehuis in Zuidwest Londen (1).
Nou gaat het om gebeurtenissen uit de jaren zeventig en de cliënten zijn vaak al een tijdje geleden door de heer M. Hein opgehaald. Maar de slachtoffers leven over het algemeen nog en sommigen zijn blijkbaar verrekte moeilijk tot zwijgen te brengen. Uiteraard zouden de autoriteiten dat graag willen. Vooral omdat voornoemde cliënten behoorden tot het crème van de Britse samenleving. Ministers, parlementsleden, hoge smurfen, hoge pruiken, adellijke prollen met connecties in Buckingham Palace, luitjes uit de wereld van de entertainment (2) etcetera.
De zaak is beginjaren negentig al eens eerder “onderzocht” naar aanleiding van de zelfmoord van Carole Kasir. De Duitse uitbaatster van Elm Guest House die ooit haar keurige pension in een koterbordeel veranderde na een bezoekje van drie heren, onder wie naar verluidt ene Peter Glucerio. Een Zuidafrikaan die in Nederland het homosensuele reismagazine Spartacus onder zijn beheer zou hebben gehad. Voor haar voortijdig heengaan was Carole overigens al eens geconfronteerd met een luidruchtige smurfeninval. De ondermaatse kontjes maakten kennelijk geen indruk op de heren. Carole kreeg alleen een boete voor het schenken van alcoholica zonder vergunning.
Allemaal leuk, maar je vraagt je wel af hoe het komt, dat aan de overkant ondanks de tegenwerking van bovenaf de fanfare over deze affaires niet stil te krijgen is en bij ons achter de duinen nog niet eens een vaandel in zicht is. Ja, er is wat wanhopig getrommel over Joris. Maar wat is er gebeurd met de vorstelijke berichten over boottochtjes op de Noordzee met het jacht van de Zandvoortse smeerpijp Gerrie Ulrich? En wat met de tot staatsgeheim verheven sages over de Amsterdamse driehoek bestaande uit de heren Van Thijn, Vrakking en Nordholt? En wat met entertainmentfiguren als De Leeuw en Van Duin? En wat met Oranje-advocaat Salomonson? En zijn we misschien het mes vergeten dat in de voordeur van minister De Ruiter was gehengst? (3) Nog geen trompetje of schuiftrombone te horen. Het is pas een onderwerp als we over de grens zijn. Stay tuned.

(1) Vgl. analoge gevallen in België en Portugal.
(2) Eerder is in dit verband de naam van Cliff Richard al eens gevallen, maar tot nu toe is dat nooit ergens bevestigd.
(3) Haast u voor al dit moois op uw gemak naar deze serie op de Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Van Estoril naar Zandvoort