ABC-tje (015)

zaterdag 9 januari-2010
Zonder al teveel fanfare is rond de Kerst Willem van Wijngaarden uit zijn kruipruimte gesjord en naar huis gestuurd. Om u in uw vrije weekend terugbladeren te besparen: Willem is de computernerd die september vorig jaar achter het gaas werd getrokken vanwege zijn vermeend aandeel in een gigantische affaire, waarin ondeugend verdiende miljarden in het rond vlogen als rotikippen. In de schaarse berichtgeving die daarop volgde viel al snel de naam van UPB-koning Ramonsito Booi. De jarenlange gabber van onze avontuurlijke ondernemer Niek Sandmann, die momenteel vanuit Montenegro de Adriatische Zee doorklieft met een schip dat wel erg vaak van dekplanken wisselt.
In aflevering 14 van deze serie maakten wij melding van een half meloen gulden die Ramonsito's UPB zou hebben ontvangen van Jan Peter Dodo's CDA. Ter ondersteuning van het verkiezingsfonds. Die beschuldiging kwam uit de koker van "Ultimo Noticia". Een ABC-krantje dat ondermeer als spreekbuis dient voor de Rode Partij op Bonaire. Nou, dat liet de UPB niet achteloos passeren. Een paar dagen geleden werden wij verblijd met de geboorte van een nieuw schandaal. Komt ie.
Eind mei 2009 stortte de regering van Bonaire onder leiding van de UPB in elkaar. Oorzaak: UPB-afgevaardigde Anthony Nicolaas was het niet eens met de koers van zijn partij inzake de ophanden zijnde staatkundige veranderingen. Booi cs. wilden geen referendum, Nicolaas wel. En zijn standpunt werd gedeeld door de oppositie onder leiding van Jopie Abraham. Booi streek de vlag. Nicolaas werd onafhankelijk lid van de Eilandsraad. Maar de messen werden geslepen.
Op 7 januari kopte het Antilliaans Dagblad dat vriend Nicolaas voor zijn coup een half meloen piek (!) van Jopie Abrams had geeist. Plus nog wat aangename bestuurlijke postjes en andere emolumenten. Dat zou blijken uit een geheim document dat momenteel in beperkte kring rondtoert door onze randgemeentes. Het zou op een onbewaakt ogenblik uit de computer van Nicolaas zijn getrokken. De ex-UPB-er zegt dat ie van niks weet en dat er mogelijk met zijn computer is geknoeid. Oh? Maar wie had die computer geïnstalleerd en in shape gehouden? Drie keer raaien. Bingo.
Staatssecretaresse voor het CDA Ankie Bijleveld laat een onderzoek uitvoeren naar dit verbijsterende staaltje corruptie. Bent u ook zo benieuwd? Spannend he? Stay tuned.

abc-tje

  • Hits: 384
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch