Van Estoril naar Zandvoort (147)

01 juni 2015
Hits: 500

woensdag 23 april-2014
We hebben het allemaal al gehad. Berichten over koterkruipen door luitjes uit de high society. Iemand van het koninklijk tehuis, ministerieballen, parlementariƫrs, diplomaten, rechters, beffen, slotvoogden, professoren, de hele kluit. Voor de kadi gescheurd en veroordeeld? Nou, dat hield niet over. Daarmee zijn we geen uitzondering binnen het Vierde Rijk. We hoeven maar even bij Hazeldonk de grens over te gaan en je ziet hetzelfde verschijnsel. Van premier tot adellijke prollen,
van burgemeesters tot slotvoogden, hetzelfde laken een deftig pak.
Maar ook elders kunnen ze er wat van. Aan de overkant van het plasje zijn al een paar namen uit het polletieke wereldje gevallen. Gelukkig waren die al dood, want je moet je toch niet voorstellen dat bijvoorbeeld een nog levende volksvertegenwoordiger om die reden voor de kadi moet verschijnen. Hoewel, er schijnt een naam op springen te staan. Die ligt op het puntje van Labour afgevaardigde Simon Danczuk's tong, dus dat wordt spannend. Het schijnt om een heer te gaan die net als Sir Cliff Richard indertijd bezoekjes aflegde aan het vermaarde Elm Guest House.
Ook in Frankrijk is het prijs. Een voormalige minister nam herhaaldelijk de Marrakesh Express om kleine Marokkaantjes een verrassing te bezorgen. Dat werd tot nu toe om moverende redenen toegedekt door de Marokkaanse hotemetoten. Maar de geruchtenmachine is op gang gekomen en je weet dus maar nooit.
En dan is kortgeleden ene Daniele Bosio in de keurige kraag gegrepen. De Italiaanse ambassadeur in Turkmenistan. Denk je meteen als redelijk geletterde dat ie in Asjchabad achter het gas is gegaan.
Was niet zo. Daniele werd gevat in gezelschap van drie minderjarige jongetjes even buiten Manilla op de Philipijpen. En hij kon roepen dat ie diplomatieke onschendbaarheid genoot, maar dat had weinig effect. Volgens de autoriteiten in Manilla gold dat namelijk voor Turkmenistan, maar niet voor de Philipijpen. Dat wordt dus nog duwen en trekken voordat vriend Bosio de Spaanse Trappen weer op mag klimmen.
Wat is dat toch met dat hoge volk? Al dat geknoei met koters. Zit dat nou in de genen of in de poen?
Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Aantal keren bekeken: 500
Van Estoril naar Zandvoort

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch