Skip to main content

Nicaragua update (004)

18 september 2018

Het regime komt zo langzamerhand in een wanhopige financiële situatie te zitten. De economie ligt op zijn gat, en snel zullen alle normale hulp gelden stoppen, vanwege financiële blokkades die de OAS en USA aan het voorbereiden zijn.
Het privé leger van paramilitairen is duur geweest, en de betalingen beginnen te haperen. Als de regering de paramilitairen vraagt om hun wapens in te leveren, weigert men dat te doen zolang men niet eerst betaald wordt. Reeds zijn de eerste voorbeelden gegeven door deze weigeraars om te knallen.
Als er geen geld meer is om de paramilitairen te betalen, dan zal de capaciteit van het regime om zichzelf te beschermen tegen het volk verdampen, en zal dan eindelijk tot tonele treden het werkelijke leger.
As we speak, wordt aan de Atlantische kust op ernstig grote schaal bos vernield met dankbare Chinezen als opkopende partij van het hout. De prijzen zullen laag zijn, maar de destructie is gigantisch. Inheemsen en boeren die hun weinige zaken verdedigen worden afgeschoten. Een onwerkelijke, onmogelijke maar maar vooral destructieve poging om aan geld te geraken. Iets met verschroeide aarde...
Je vraagt je af wanneer dit ophoudt, maar voor het eerst in mijn leven hoop ik echt dat de US regering een dijk van een financiële boycot weet te vinden, en dit regime snel vertrekt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
18 september 2018
Nicaragua update