Tussen premies en piraten (018)

dinsdag 26 april-2011
Wanneer schrijf je een zwartboek over misstanden op je werk? Als je het gevoel hebt dat je er nergens in je directe omgeving mee heen kan, je interne drukmeter zwaar op zijn max staat en je je gedachten redelijk tussen twee kantlijnen kan persen. Dat gold ook voor de auteur van het zwartboek waarnaar al een paar keer in deze serie is verwezen. Hier volgt het licht aangepaste voorwoord en dat liegt er niet om. Komt ie:

"DWANG, DWALING EN BEDROG
Mafiapraktijken in de Lage Verzekeringslanden
Hoe een ogenschijnlijk keurige verzekeraar zijn ware gezicht laat zien in de periode voorafgaand aan de financiƫle crisis.
Voorwoord.
Dit "zwartboek" is in beginsel geschreven om de hoofddirectie van de toenmalige bankverzekeraar Fortis ASR NV eind 2004 duidelijkheid te verschaffen in het vermeende assurantiebedrijvendossier van de Hestia Groep. Vooral om de veelal criminele handelwijze van dochteronderneming en investeringsvehikel ASAM NV en haar bestuurder Rob Beumer te belichten en het bestuur hiervoor te waarschuwen.
Als oud-bestuurder van de Hestia Groep en auteur van dit boek ben ik stellig van mening dat in dit dossier door ASAM op zo'n geraffineerde wijze is gemanipuleerd om eigen belangen veilig te stellen, dat schade aan de zijde van de Hestia Groep vele anderen en mij persoonlijk onvermijdelijk was.
Ik geef u inzage in de geschiedenis van de Hestia Groep en in die van mijzelf. Van het ontstaan van de Hestia Groep en hoe ik ongemerkt de katvanger van ASR werd tot de uiteindelijke positie waarin we ons thans bevinden. Ik laat u zien hoe deze verzekeraar eigenaar werd van vele assurantiebedrijven in haar haast onstuitbare honger naar marktaandeel. Berooid en emotioneel kapot zijn velen van ons op het assurantieslagveld achtergelaten. En dit door de directe bestuurlijke macht van ASAM NV en haar bestuurders binnen onze bedrijven.
Vele assurantiebedrijven en ondernemers, maar ook collega-verzekeraars hebben pijnlijk ervaren hoe een ogenschijnlijk goede samenwerking veranderde en werd overschaduwd door bedreigingen van lijf en leden, schietpartijen, inzet van Hell's Angels of andere fijne groepen en chantage en hoe de top van de onderwereld via Rob Beumer zijn intrede probeerde te doen in de assurantiebranche. Links naar het vermeende octopussyndicaat van Johan V. , alias de Hakkelaar, is hier een mooi voorbeeld van.
Ik houd ASAM nadrukkelijk verantwoordelijk en aansprakelijk voor wat zij heeft aangericht. Deze publicatie is het gevolg van het structureel weigeren van enige dialoog met het huidige bestuur van verzekeraar ASR. Enige compensatie voor het leed is ons nooit bezorgd. Enig excuus is altijd uitgebleven. Dit zal dus de manier zijn om mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en iedereen te laten weten wat zich hier heeft afgespeeld
".

Dat weigeren van enige dialoog herkennen we. Schreven wij op 13 april jl. deze mail aan Jos Baeten, de CEO van ASR. Wat denk je wat je terugkrijgt? Niks. Een Kuip vol zwijgen. Je zou bijna denken dat er van Jos ook lullige foto's circuleren. Met daaroverheen gedrukt "Groetjes uit Rhoon". Stay tuned.

Tussen premies en piraten

  • Hits: 388
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch