Fata morgana's in Luxemburg (001)

09 april 2017
Hits: 382

zaterdag 8 april-2006
Ja hoor, we hebben er weer een voor de bumper. Een spookrijder in beleggersland. Volgens uiterst betrouwbare bronnen zou het gaan om maître Gilles Bouneou. Een gerenommeerde bef uit Luxemburg, die al zo’n kleine twintig jaar ook in Nederland over een optrekje aan de kust beschikt en voor zaken regelmatig heen en weer pendelt.
En wat voor zaken. Hij spiegelt aan luitjes met bijvoorbeeld wat leuke pandjes in de boekhouding voor dat hij over inside information beschikt van ophanden zijnde fusies, overnames en meer van dat moois. Dus als ze rap rap instappen kunnen ze op hun gemakkie vette winsten maken.
Als onderpand gebruikt Gilles een paar kratjes vastgoed van een trust die door hemzelf wordt beheerd. De trustees hebben geen flauwe notie dat Gilles aan het rommelen is met hun eigendommen, maar wat niet weet wat niet deert.
Eigenlijk een oud verhaal in nieuwe zakken, maar sinds de rattenvanger van Hameln is er niet veel veranderd. Dus talloze redelijk in de kluiten zittende Nederlanders trokken in de afgelopen jaren naar Luxemburg met eurotekens in de achteruitkijkspiegel. Gilles bracht hun pandjes dan onder in een offshore-prul, trok alle bevoegdheden naar zich toe en dat was het.
Van de deals kwam uiteraard geen ruk terecht, maar hé er gaat in zaken wel eens wat mis niet waar?
Neem nou die deal van november vorig jaar. Volgens Gilles zou het Franse telecombedrijf Free op korte termijn worden overgenomen door grote broer Bouygues. Als je snel was, kon je je inzet verdubbelen. Want niemand wist het nog, Gilles wel. Hij haalde met dat verhaal 1,4 miljoen euro op. Alleen het verhaal klopte niet. En de beleggers konden fluiten naar hun kluiten.
Tot nu toe is vriend Bouneou met deze fratsen weggekomen, maar er lijken zowel voor de Nederlandse kust als in het groothertogdom zware buien in de startblokken te staan. En of die zich ontwikkelen tot een volwassen depressie hoort u nog van ons in de zeer nabije toekomst. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Aantal keren bekeken: 382
Fata morgana's in Luxemburg

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch