Tussen beffen en piraten (003)

02 april 2017
Hits: 615

donderdag 22 september-2011
Ja hoor, we got mail. Naar aanleiding van onze artistieke berichtgeving over de witteboordenfamilie Q en haar zwarte schaap Duco aka Ducalo van de Maliebaan. Een kwootje? Komt ie:

"Pim van Houten (1) en zijn broertje (Watt en half Watt) hadden in de jaren tachtig veel contact met de heren Bert B. en diens partner Bert D.. Allebei bekende figuren uit de Amsterdamse Nieuwe Spiegelstraat. Pim had Bert B. overigens leren kennen in de petoet.
Na het Modigliani-avontuur probeerde ze een valse collectie Man Ray te verpatsen (2). Het ging om foto's van een blotekontenmodel dat voor veel Utrechtse milieuridders geen onbekende was. Ze was voor dit historische werk gekiekt door Hansje v.d.B., die daarna de afbeeldingen overzette op ouwe mm-film en fotostrips. Hans was een voormalig Panorama-fotograaf die in die periode langzaam de lamp zag uitgaan onder het genot van Marokkaanse middelen.
Toen de verkoop van deze collectie niet wilde vlotten en het risico alsmaar groter werd besloot Ducalo Q. de prenten cadeau te doen aan het Haags Gemeente Museum. In de hoop daarvoor op de een of andere manier iets retour te krijgen. Het enige dat retour kwam was het vriendelijk verzoek de collectie op te komen halen, anders ging ie bij het grootvuil. En dat terwijl Hansje en zijn blote model nog zo hun best hadden gedaan.
De club van Q. had ook nog een stel rotte Appels in voorraad. Wat ze daarmee hebben gedaan weet ik niet precies. Er schijnt een valserik te zijn geschonken aan een oud-premier en één aan een oud-hoogleraar aan de Utrechtse Universiteit ter gelegenheid van diens afscheid. Mogelijk waren dat Appels, maar daarvoor moet ik nog even mijn oor te luisteren leggen.
Watt en half Watt opereerden na de Maliebaantijd op het Jansveld en de Predikherenstraat. Samen met de als kort aangebonden bekend staande "Bertie" C. Tegenwoordig schijnt Pim in touw te zijn voor Flip Kerkhoven (3).
"

1. Zie aflevering 2 dd. 20 september 2011.
2. Voor Man Ray raden we u aan om even te goegelen.
3. Voor de kleurrijke Flip verwijzen wij met veel genoegen naar onze zoekmachine.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 615
Tussen beffen en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch