Kafka in Zeist (012)

11 januari 2017
Hits: 645

woensdag 10 maart-2010
Leuk klusje voor de nieuwe gemeenteraad in Zeist. Ruim twee jaar geleden kocht projectontwikkelaar Hans Achterberg (met naar verluidt de wollige stenenstapelaar Dick Wessels op de achterbank) een leuk terrein met een recreatieve bestemming. Direct grenzend aan campingterrein Dijnselburg. Het front van de door de gemeente ontketende patatoorlog, die Lebensraum moet verschaffen aan verdere luxueuze projecten van Wessels cs. (1).
Achterberg liet op zijn pas veroverde grondgebied als een Usain Bolt en zonder toestemming van de gemeente ruim honderd chaletjes verrijzen, die vervolgens een warm plekje boden aan een vierhonderd Poolse gastarbeiders.
Na protest van aanpalende bewoners werd de vindingrijke projectontwikkelaar op 25 oktober 2009 door de kadi gelast om de hele boel als de sodemieterij terug te draaien op straffe van 50.000 euro per week met een maximum van 3 tonnetjes.
Vriend Achterberg draaide tot u toe niks terug. En heeft geen eurocent betaald. Hij liet wel op de juiste plek een bezwaarschrift neerploffen. En een paar tot tranen toe bewogen fracties binnen de oude gemeenteraad eisten dat er eerst een ander plekje voor de Poolse medemensen moest worden gevonden voor het illegale chaletjespark van Hansepans werd ontruimd. Wie daarvoor moet zorgen? Ja, uuuuh. Weetniet. En de gemeente Zeist? Die doet geen reet. Stay tuned.

1. Zie aflevering 8 van deze opmerkelijke serie dd. 6 mei 2009

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 januari 2017
Aantal keren bekeken: 645
Kafka in Zeist

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch