Automaatjes

Hits: 329

zondag 10 april-2011
Ernstig weekje. Op 5 april werden in Amersfoort zeven heren bij de vodden gevat die een schietclubje in het leven hadden geschoten. Drie van deze boys hadden een vergunning. Dus wie een beetje heeft opgelet in groep 1 weet, dat de andere vier zich hooguit op de kermis konden vervoegen om de roos te treffen. Maar wat deden deze magnificent seven? Ze huurden regelmatig een schietbaan af. En kennelijk stelde de controle op zowel de paperassen als het meegenomen wapentuig net zoveel voor als een tankbrigade na een bezuinigingsronde. Want de betrokken keien konden zich helemaal uitleven. Zelfs met verboden automatische wapens. En ze raakten niet alleen roos maar ook het plafond. Dat laatste was niet slim, want de getipte Amersfoortse smurfen brachten in die gaten kleine blauwe cameraatjes aan en die legden de illegale feestelijkheden netjes vast. Het vervolg kent u. Het onderzoek loopt nog.
Gisteren liep een 24-jarig lid van een schietclub in Alphen in gevechtstenue een winkelcentrum binnen. Hij beschikte over een vergunning voor vijf wapens. Ondanks het feit, dat hij op dat terrein in 2003 (!) al eens in juridische problemen was geweest. Volgens ooggetuigen maakte hij gebruik van een automatisch wapen om zes mensen en zichzelf te doden en nog een aantal bezoekers van het winkelcentrum zwaar te verwonden. Als dat zo is kan hij daarvoor geen vergunning hebben gehad. Het onderzoek is in volle gang.
In dit verband nog even terug naar december vorig jaar. Toen werden in de woning van twee bestuursleden van een schietclub meer dan 300 wapens aangetroffen. Met de benodigde munitie. Tot de collectie behoorden ook een raketwerper en automatische exemplaren.
Nou kunnen we misschien wat zwaar op de hand zijn, maar zou minister Bulle Bas Opstelten zich niet eens bezig kunnen gaan houden met het fenomeen schietclubs? Want iedereen zijn eigen sportieve uitbarsting, maar er lijkt toch heel wat kaf onder dit olympische koren te zitten.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 329

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch