Skip to main content

Netjes in de pas (002)

11 februari 2016

Onder welke tegel komt zo'n ding nou weer vandaan? Die Madeleine de Cock (met c-o-c-k) Buning. Had een paar dagen geleden blijkbaar de behoefte om zich even ferm te profileren als voorzitter van het Commissariaat voor de Media. En wat zegt die professor meester doctor De Cock Buning in de Volksfiets? De media-inhoud wordt in Nederland niet door de politiek beïnvloed. Met “media” bedoelt dat moppie natuurlijk de msm. Dat er inmiddels als invloedrijk alternatief ook nog zoiets als internet is moet haar even zijn ontgaan. Dat heb je met die gratis brillen van Specsavers.
Aan al haar titels kan je zien dat Madeleine behoorlijk heeft doorgestudeerd. Maar bij al dat geneus in boeken en andere informatieve vehikels wil je nog wel eens het contact met de echte wereld kwijt raken. Nou, misschien in dit geval niet helemaal, want Madeleine heeft wel geconstateerd dat de journalistiek steeds meer samenwerkt met commerciële partijen. En dat is een punt van aandacht. Gossie.
Sinds kort is dat spitse meisje van De Cock ook nog voorzitter van de ERGA. De verzamelde toezichthouders in de media van het Vierde Rijk. Alweer een praathuis dat we sponsoren zonder het te weten en waar momenteel onder een aangenaam happie en slokkie wordt geouwehoerd over de recente media-problemen in het land van Donald Tusk. Wat ervan valt te verwachten, als luitjes als Madeleine zulke onzin uitkramen over die invloed van de polletiek op de pers? Ja, niks. Het is misschien parels voor de zwijnen, maar laten we haar toch maar een goeie raad geven. Madeleine, hoehoe, als je dit leest: ga naar het interview met Janneke Monshouwer. Zit bij ons meegebakken in aflevering 1. Hoor je het eens van een meisje uit de praktijk. Doen hoor. Kan je nog wat van leren. Dàààg moppie. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 februari 2016
Netjes in de pas