Skip to main content

Nepnieuws (001)

21 december 2016

Mafkezen? Of willen ze geen lapdance met Vlad? In ieder geval hebben de geheimsmurfen van de Farm het nieuws naar buiten gebracht, dat Vlad wel degelijk assistentie had verleend bij het op het schild hijsen van The Donald. Hoe? De hackers die Wikileaks hadden voorzien van tonnen mails om Hellary's hele Democratische bouwwerk naar de kloten te helpen stonden rechtstreeks in contact met het Kremlin. Aldus de CIA. Och, och, och. En maar zeiken dat er op het internet zoveel nepnieuws staat. Het commentaar van Donald's transition team viel niet tegen. Kwootje. Komt ie:

These are the same people that said Saddam Hussein had weapons of mass destruction. The election ended long ago in one of the biggest Electoral College victories in history. It's now time to move on and make America great again”.

Ping pong. Over de inhoud van al die mails hebben ze het liever niet. En vooral niet over de tikkietakkies die betrekking hadden over het drama in Benghazi en over de droevige Libische lente. Of de berichtjes over het pay-to-play systeem dat binnen de Clinton Foundation en haar andere humanitaire aanhangsels opgang deed. Een systeem waarvan ook de gokbouwsels van Boudewijn Poelmann, de vriend van Moskoubasher Derk Sauer, deel uitmaakten.
Overigens verwachten we niet dat na het verschijnen van Donald's groepsfoto een einde komt aan de systematische verspreiding van nepnieuws door de speenstreammedia. Daarvoor is het als taktisch machtsmiddel te nuttig. Maar het is prima, dat het onderwerp eens een keertje als een gedurfde amuse tussen de soep en het hoofdgerecht ter tafel komt. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 december 2016