Skip to main content

ASR: Achterbaks Smerig Respectloos

donderdag 11 april-2013
“Mijn waarheid. Geldgerommel”. Zo heet het boekje dat oud-verzekeraar Willem Nieuwenhuis binnenkort opendoet over zijn ongehoorde ervaringen met de dankzij ons belastinggeld in leven gebleven assurantie-olifant ASR (1). Ook hij was in een vorig leven tussenpersoon in het verzekeringswereldje. Succesvol en gewaardeerd bij zijn klanten. Geen vuiltje aan de lucht, tot het economisch wat begon te rommelen achter de duinen en hij tijdelijk wat steun behoefde om de boel strak te trekken. Daarbij kwam hij in het vaarwater van ASAM, de toenmalige financieringstak van AMEV onder leiding van Rob Beumer. Dezelfde man die in onze serie “Tussen premies en piraten” zo'n voortreffelijke rol neerzette als Darth Vader.
Maar laten we bij het begin beginnen. De inleiding van Willem's boek (2). Hier is ie.

En daar stond ik dan…
Alleen in een prachtig monumentaal kantoorpand, waarvan ik van de curator onder allerlei voorwaarden de sleutel mocht houden. Het personeel had een uurtje daarvoor al afscheid van elkaar genomen. Net nadat de curator was binnengelopen en hen had verteld dat het bedrijf per direct de deuren ging sluiten en men naar huis kon.
Sommige personeelsleden keken mij aan met tranen in hun ogen en gaven mij bij het afscheid een knuffel. Anderen liepen zonder mij nog te groeten het kantoorpand uit. De buitendienstmedewerkers werden door hun familie of partner opgehaald omdat men de bedrijfsauto’s niet meer mocht gebruiken.
Ik toetste in de loop van die dag het telefoonnummer van ‘mijn bedrijf’ in. Ik hoorde een krakende damesstem vertellen dat het bedrijf was gesloten en men contact op kon nemen met het kantoor van de curator in Ede. Het was niet te bevatten en ik belde naar de telefoonnummers van de andere bedrijfstakken die ook in hetzelfde pand waren gevestigd. Na enkele minuten kreeg ik acuut een hekel aan die steeds terugkerende krakende stem met steeds diezelfde nare boodschap.
Even had ik de behoefte om het gebouw in brand te steken omdat ik niemand dat prachtige gebouw gunde. Het ooit zwaar verwaarloosde pand was altijd al een droom geweest. Ik was ooit de ‘koning te rijk’ dat ik het had kunnen bemachtigen en het met veel plezier weer volledig in ‘de oude luister’ had kunnen herstellen. De damherten liepen in het park om het gebouw te grazen en ik realiseerde mij dat ook zij het nu hadden verloren en ik voor hen een ander onderkomen moest gaan zoeken.
Ik sloot het kantoorgebouw af en liep richting mijn woonhuis dat op enkele tientallen meters afstand was gelegen. Weer moest ik slikken. Ik realiseerde mij opnieuw dat ik binnen enkele maanden ook die riante woning moest verlaten en misschien wel op een flat terecht zou komen met mijn gezin.
Na mijn faillissementsaanvraag was ik wel beduidend rustiger geworden. Ik was blij dat die zware last van miljoenenzorgen van mijn schouders af was. Maar de rekening was hoog, erg hoog en nog niet in zijn hele omvang te bevatten of te overzien.
Weer ‘speelde’ ik in mijn gedachte met zes letters. Arrogant, Slecht, Achterbaks, Minderwaardig en Nieuwenhuis Verraders. Afgekort: ASAM NV. onder de leiding van Rob Beumer en zijn monddode en meelopende discipelen.
ASAM, ‘de bank’ van AMEV NV., voor tussenpersonen. Inmiddels is de naam van AMEV veranderd in ASR Verzekeringen. U kent het vast wel, dat ronde logo voor de naam ASR met het sympathiek ogende afbeeldinkje van ‘huisje, boompje en mannetje. Deze multinational heeft ook nog geopereerd onder de naam Fortis ASR, voordat de wijziging naar de naam ASR kwam.
Ooit zet ik alles nog eens op papier dacht ik vaak… Nu is het de tijd voor mijn zakelijke autobiografie.
Mijn waarheid omtrent de list, bedrog en onbetrouwbaarheid van deze multinational, uitgevoerd door de heer Rob Beumer. Iedereen mag het weten. Het kan voor velen een belangrijke les zijn in de keus die men soms moet maken omtrent een ‘te vertrouwen’ zakenpartner.
Ik dacht ooit een goed ‘zakenhuwelijk’ met AMEV te hebben tot dat er problemen kwamen en toen bleek dat ik geen gelijkwaardige partner was ‘getrouwd’, maar een minderwaardige en egoïstische onbetrouwbare partner
.

Stay tuned.

(1) Mocht u hem gemist hebben, de introductie van Willem's boek kunt u vinden in aflevering 74 van de serie “Tussen premies en piraten” dd. 6 april 2013. Ook in die serie komt het haast misdadige gedrag van de Utrechtse topslurfen aan de orde als het ze beter lijkt om een zakenrelatie de grond in te stampen.
(2) U kunt het boek in uw bezit krijgen door 22,50 euro over te maken op rekeningnummer 106299522 ten name van A. Nieuwenhuis met vermelding van uw adres, ander wordt het zo'n gezoek voor de postale jongens en meisjes.

Klik hier om uw reactie toe te voegen