NATOnaal (006)

21 december 2016
Hits: 576

Puzzeltje. Wat moest Erdoganistan nou in godesnaam met dat beeldmateriaal van die ouwe Oostduitse slotenmaker (1)? Wat denkt u van deze? Niet zo heel lang geleden riep ene Binali Yildirim zijn regering op om 18 Griekse eilanden voor de Turkse kust weer Heim ins Reich te brengen. Waaronder Kos. Want volgens Binali horen ze daar historisch gezien thuis. Nou lopen er bij ons ook malloten rond die minimaal de helft van het land van Flipje en Mathilde terug willen hebben. Normaliter zouden we dus geen aandacht besteden aan de cri de coeur van een Turkse straatveger. Ware het niet dat Binali bij die gelegenheid geen straatveger was, maar de hopman van president Erdogannef's AK-partij, die op 24 mei van dit jaar tot premier werd verheven (2). Denk je nog dat één Binali nog geen zomer maakt. Maar een paar dagen geleden hoestte oppositieleider (nou ja) Tanzu Ozkhan het volgende op:

Ik ga naar die eilandjes toe en hijs de Turkse vlag. Dan vouw ik de Griekse vlag op en stuur hem met een of andere koeriersdienst naar Athene”.

Kijk, dan krijgen de snuffelpraktijken van die voormalige landgenoot van buuf Merkel toch enig perspectief. Komt nog bij dat hij tijdens zijn proces ontboezemde dat ie niet de enige was die voor Erdoganistan rondneusde in Griekenland. Hij maakte deel uit van een hele zwik Vierde Rijksgenoten die op dezelfde manier aktief waren. Hello Brussels, hello Brussels. This is Kos. Do you read? Over.
Brengt ons trouwens op de inhoud van een mail over ene Hans Kok die wij voor een gedeelte hebben verwerkt in het artikeltje “Zoek de zon op” van 2 december 2016. Was afkomstig van een Nederlandse arts die in de omgeving van het Spaanse Javea heeft huisgehouden. Nog even een toetje daaruit. Komt ie:

Kok had elke week een andere telefoon. Ik heb hem eens op zijn verzoek ontmoet in een bar in Benitachell. Een uur nadat wij waren vertrokken werd die bar overvallen. Niets meegenomen. In Moraira/Javea/Benitachell zaten diverse topagenten. De ex-hoofdcommissaris Van der Molen uit Amsterdam, de ex-baas van Scotland Yard, de commissaris uit Berlijn en de chef uit Parijs. Ze waren allemaal patient bij me en ontmoetten elkaar soms in de wachtkamer. Wel deden ze of ze elkaar niet kenden, maar mijn nieuwsgierige secretaresse zag dat er gegevens werden uitgewisseld. Ze hadden volgens Kok, die ze ook kenden, stiekem een onderzoeksteam.
Javea heeft een pedofielennetwerk, waar jonge Marokkanen worden misbruikt. Een Nederlandse huisarts is daarbij betrokken. Was getrouwd en had kinderen als dekmantel. Wat een zootje. Dat opruimen is bijna onmogelijk. Wel zijn ze allemaal als de dood voor Trump, die maar weinig kans heeft dat hij zijn presidentschap overleeft
”.

Toegegeven, dit is van een heel andere garnituur. Maar ook hier meer Smiley dan Jason Bourne. Edoch, het geeft wel aan, dat er overal buiten de deur wordt geneusd. En dat je nooit weet of iemand je in de kieren houdt als je aan een meditterane kust van kleur verschiet. Laat staan met welk doel. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 2 van 9 december jl.
(2) Over het niveau van deze hopman zie ook aflevering 8 van de serie “De grijze wolf en 28 geitjes” van 30 mei 2016.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 december 2016
Aantal keren bekeken: 576

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch