Skip to main content

Nationaliseer de pensioenfondsen

23 mei 2020

1000 miljard is 1 biljoen hebben we geleerd. 1000 John de Mols en collega's te dwingen hun rijkdom in tegen Corona-bonds van de Nederlandse Bank te investeren om de Corona-neergang te verzachten, zal wel niet lukken, dat is komen aan 'persoonlijke vrijheid'. Maar onze pensioenen, in handen van de pensioenfondsen, kunnen en moeten worden aangewend voor de wederopbouw na de komende ineenstorting, in plaats van te eindigen op de beurs. Het kansspel van de goedbetaalde pensioenfondsbonzen is vóór de corona-crisis al goed geweest voor een sterke vermindering van de uitgekeerde bedragen aan gepensioneerden.
Door het wegvallen van veel van hun cliënten, gestorven aan het virus in zieken- en verpleeghuizen, maar ook van werknemers in de kracht van hun leven, is hun 'beschikbaar kapitaal voor het spel op de beurs' flink gegroeid.
De afloop is voorspelbaar.
'Ja sorry, we hebben dit kwartaal zo verloren op de beurs, jullie krijgen volgende maand wat minder'.
'Het is héél vervelend beste mensen, maar we zijn uitgespeeld. Het geld is op'.
In rook opgegaan op de beurs, zal de leugen zijn, 'Waar we ten behoeve van u alles hebben gedaan om uw pensioenen te redden. Het is helaas niet gelukt'.
De miljarden zijn in andere handen gekomen.
Er zal een storm opsteken: 'dit moet worden uitgezocht!' 'Tot op de bodem!'
Er zullen een paar schuldigen worden gevonden. En misschien veroordeeld. Tot de bodem zal niets worden uitgezocht. De bodem van de geldkist zal er even leeg bij blijven. Honderdduizenden ouderen zullen een inkomstendaling van jewelste beleven. We kunnen er ons geen voorstelling van maken zoals van de hele post-corona, 'als alles weer normaal zal zijn'... (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
23 mei 2020