Shady (039)

maandag 16 april-2007
Ooit in Warder geweest? Warder! Da’s een vlek aan de Noordhollandse kant van het IJsselmeer. Vlakbij metropolen als Middelie en Oosthuizen. Nou, dan weet je het wel. Naast een kerk, een kroeg en een koeienstal beschikt Warder ook over een hotel. ’t Tolhuus. Is eigendom van de Amsterdamse H.E.M. en zou in de ramsh staan. Hebben we nog keurig gevraagd, maar onze reputatie snelt ons steeds vaker vooruit: geen antwoord. Laten we ervan uitgaan dat de tip in die richting juist was. Die luidde alsvolgt:

“De heer Dolk is momenteel ook weer betrokken bij een handeltje van zijn maatje Anton Bruinsma. De Monnik is bezig om het hotel ’t Tolhuus in Warder aan te kopen en probeert met een fantastisch (als in: niet haalbaar) plan de financiering rond te krijgen. Al zijn gebruikelijke contacten komen hier weer langs: Bisschop Punt is benaderd voor een financiële injectie vanuit het pensioenfonds van het Bisdom Haarlem en Geert Jan Dolk is weer benaderd voor wat juridische hand- en spandiensten. Tegelijkertijd kan Bruinsma het kasteel in Almere niet loslaten en probeert hij het Vaticaan te interesseren voor een investering voor de afbouw van het kasteel. U voelt hem al aankomen: de gebroeders Leone zijn ook weer in beeld. Wordt binnenkort ongetwijfeld gevolgd door wat goedgelovige mensen die hun geld kwijt zijn! Meer later...”

Bisschop Punt? De Monnik? De gebroeders Leone? Ouwe tijden herleven. En wie even aflevering 25 van deze serie opslaat vindt Anton, de broer van wijlen de Dominee, en de rest van dit gezelschap terug in de context van een certificate of deposit van 132 meloen dollar. Een valserik, waarvoor Geertjan Dolk in februari van dit jaar een zalfje heeft gekregen van drie maanden voorwaardelijk met een looptijd van twee jaar en een werkstrafje van 180 uur. Maar hé, old soldiers never die. We zullen er nog van horen. Stay tuned.

shady

  • Hits: 421
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch