Geschuifel in Kyrgizië (004)

maandag 21 maart-2011
Het zal met dit mooie weer niet meteen uw nieuwsgierigheid kietelen, maar Yevgeni Gurevich heeft in Kyrgizië een zeperd opgelopen. Wie? Gurevich! Het gappie van de respectabele Amerikaanse senatoren Bob Dole en Bennett Johnson en daarnaast een grote wasserettebaas voor de onlangs ook in Rotjeknor bekend geraakte 'Ndrangetha (1). Die Gurevich dus is door een Kyrgische kadi veroordeeld wegens corruptie. Yevgeni was daarbij in touw voor Maksim Bakiev. De zoon van de inmiddels verdreven president, die met een smak poen naar Londen verhuisde voor ie de geur van de tulpenrevolutie in zijn neus kreeg. Die poen was grotendeels verdiend met het uitbaten van het internationale vliegveld Manas, dat zowel diende als hub voor de doorvoer van spulletjes voor de NATO-troepen in Afbaardistan als verwarrende middelen naar retailers in Rusland, Turkije, Kosovo en andere pretparken.
Hoeveel Gurevich mag brommen of schokken stond niet in de ons ter beschikking staande info, maar het zal hem waarschijnlijk een Kentucky fried chicken wezen. Guri heeft namelijk een groene kaart verworven en zit nu ergens in Amerika op zijn eieren. Toch wel lekker als je in het putje van een paar senatoren valt, die op zijn tijd wel van een omeletje houden. Stay tuned.

1. Voor het opfrissen van uw geheugen raden wij u aan onder de koude douche van deel 2 dd. 10 juli 2010 te stappen. Voor alle zekerheid: de verwijzing naar Rotjeknor slaat op de warme connectie tussen 010-ondernemer Theo Cranendonk en het avontuurlijke concern in Zuid-Italië (zie de serie Ship Ahoy)

Geschuifel in Kyrgizië

  • Hits: 242
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch