Curatorenhoog (001)

zondag 22 mei-2011
Een curator is een bef die door de rechtbank wordt aangewezen om als vertegenwoordiger op te treden van iemand die over het algemeen niet helemaal wel meer tussen de oren is of om een faillissement zo goed mogelijk af te wikkelen.
Over dat laatste aspect hebben we het her en der al eens gehad. Meestal met opgetrokken wenkbrauwen en dat zonder tussenkomst van Max Factor. Want een curator heeft bijvoorbeeld altijd lang werk. Waarom? Is niet altijd even duidelijk. Maar één ding is dat wel: hoe langer het duurt, hoe meer het kost. En wie bepaalt de duur van die afwikkeling? De curator zelf. O zeker, een curator moet ook eten. Maar waarom niet eens een tosti ham/kaas in plaats van een doolhof aan gangen diner?
Neem nou de casus van het vorig jaar april gesneuvelde groenzoeterfonds Eco Direct Nederland. Klaagt curator Aerts van befkantoor Hekkelman NV tegenover een hijgend hert van De Telegrof het volgende over EDN-uitbater Lion Ipema. Komt ie:

" ... Ook zijn door Ipema extreem hoge kosten in rekening gebracht. Hij kende zichzelf een adviseursvergoeding toe van 25.000 euro per maand. Daarbij gingen exorbitante bedragen naar verkopers. Werknemers die beleggers verleidden om te investeren konden een provisie krijgen van tot wel 26.000 euro per maand".

Nou hebben wij Lion ook al eens voor het souffleurshokje gesleurd (1) en hij zal best af en toe extreem en exorbitant tekeer zijn gegaan, maar wat te denken van meneer Aerts zelf. Gaat u even mee naar het tussentijds financieel verslag van 9 mei jl.?
Daar staat ondermeer dat de curator i.c. meneer Aerts in deze affaire een salarisje had opgestreken van 499.760, 19 euro inclusief BTW. Kwam nog een mutatietje overheen van 108.684,41 euro. Brengt ons op een bedragje van 608.444,60 euro. Terug te ontvangen BTW: 97.146,62 euro.
Wilt u het zo meenemen of moeten we het even inpakken? Blote bene, het gaat hier om een tussenverslag, want meneer Aerts is nog niet klaar met zijn werk. Goddank staat er nog ruim 11,5 meloen euro op het saldo van de boedelrekening, dus hij kan nog effe vooruit. Extreem? Exorbitant? Hoe kan u dat nou zeggen?

(1) Zie het artikeltje "Econono" van 5 maart 2010

Curatorenhoog

  • Hits: 437
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch