Op zijn Grieks (002)

02 maart 2017
Hits: 472

dinsdag 28 mei-2013
Da's effe leuk. Denk je in de Griekse uitverkoop een eilandje gekocht te hebben, beginnen ze in het Parlement te plassen, dat die verkoop illegaal was. Dat overkwam de Russische Ekaterina Rybolovlev. Haar vader had wat oligarchische roebels over en vond het een geinig idee, dat zijn dochter Skorpios kocht. De door zee omgeven vlek was vroeger eigendom van Aristoteles (zeg maar Arie) Onassis. Een Griekse scheepsmagnaat, die zijn bekendheid indertijd niet alleen dankte aan het spelen met bootjes maar ook met dames als Jackie Kennedy en Maria Callas.
Na zijn plaats naast Zeus te hebben opgezocht werd dochter Christina het baasje over de hele boel, inclusief Skorpios. En daarna kleindochter Athina. Of die daar nou hoofdpijn van kreeg vermeldt de story niet, maar toen Griekenland op kapseizen stond gooide zij Skorpios in de ramsh. Een maand na de deal kwam een conservatief parlementslid gisteren aankakken met de laatste wil van Aristoteles. En daarin stond de clausule dat het eiland moest worden teruggegeven aan Griekenland als zijn erfgenamen niet langer in staat waren om het onderhoud van het eiland te bekostigen. Nou kennen wij niet precies de inhoud van Athina's knip. Maar het kan er bij ons niet in dat daar zo weinig in zat, dat ze de perkjes niet kon laten knippen of de villa niet kon laten wittelen.
In ieder geval gaat de Griekse minister van Financiƫn nu bekijken of de deal tussen de beide dames wel helemaal halal was. Mocht blijken van niet dan zijn de Russische rapen gaar. Het is wat als je rijk bent.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 maart 2017
Aantal keren bekeken: 472
Op zijn Grieks

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch