Skip to main content

Wildlife in Zuid-Afrika (011)

31 maart 2017
Hits: 447

maandag 14 januari-2008
Hoppa. Eindelijk is Jackie Selebi op vakantie gestuurd. Zonder enige twijfel netjes doorbetaald, want de hoogste Zuidafrikaanse bromsnor kent teveel kadavers in de kast om hem helemaal te strippen. Ook bij Interpol waar hij sinds 2004 de positie van president vervulde is hij inmiddels emeritus. Uiteraard prees de organisatie hem na zijn vervroegde afscheid de hemel in, maar menige hoge lidmaat van deze internationale snorrenkerk zal toch een zucht van verlichting hebben geslaakt. Bijvoorbeeld bij Scotland Yard. Selebi had namelijk de inhoud van vertrouwelijke bromrapporten over de handel in ondeugende middelen van zijn vriend Glenn Agliotti stiekempjes aan het boefje doorgespeeld (1). En ondanks dat die move uitkwam, was dat merkwaardigerwijs voor Interpol geen aanleiding om Selebi op de stoep te zetten voor een enkeltje vuilnisbelt. Raar maar waar.
Zonder enige twijfel zal de demise van vriend Jackie ook van invloed zijn op het aankomend proces tegen de nagelnieuwe ANC-leider Jacob Zuma, wegens corruptie, fraude, belastingontduiking en andere leuke dingen voor de mensen. Want per saldo is het Zuma-dossier samengesteld onder de supervisie van Selebi, die zulke warme betrekkingen onderhield/onderhoudt met Zuma's politieke tegenstander, president Mbeki. Dat wordt rammen geblazen achter de Tafelberg. En daar houden wij wel van. Dus stay tuned.

(1) Zie voor de connectie met ene Joca Jocic aflevering 4 en 5 van deze serie dd. 23/11 en 29/12 2006 (zie actuele berichten 2006)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Wildlife in Zuid-Afrika