Likkertjes (004)

03 april 2017
Hits: 291

dinsdag 15 november-2005
Als er één land is dat de reet van Bush likt, dan is het Nederland. Soms zelfs bijna letterlijk. We zijn dat ontbijtje van onze massieve premier in het Witte Huis nog niet vergeten.
Daarom dit: Nadat de Diario de Mallorca in maart van dit jaar naar buiten bracht dat de CIA twaalf keer gebruik had gemaakt van het vliegveld van Majorca om van terrorisme verdachte luitjes naar landen over te hevelen, waar het martelen van gevangenen tot kunst is verheven. Niet dat de Amerikanskis dat zelf niet goed kunnen, maar je krijgt er zo’n gezeik mee als het uitkomt.
Naar aanleiding van het bewuste artikel ging een hoge OM-bef de boer op om eens te kijken wat ervan waar was. In juli deponeerde hij zijn bevindingen bij de rechtbank en sindsdien was het stil. Totdat dezelfde Diario deze maand meldde dat de OM-bef inderdaad drie vliegtuigen van de CIA had uitgezeefd bij het snuffelen in de officiële vliegveldgegevens. Is nog niet officieel bevestigd, maar je kan er paëlla op innemen.
Majorca is niet de enige tussenstop in West-Europa voor deze Amerikaanse trips to hell. Ook het Ierse Shannon en het Zweedse Stockholm vielen al eens in de prijzen. En er zullen zonder twijfel nog meer voorbeelden volgen. In het geval van Shannon werd gescoord dankzij de oplettendheid van een paar ervaren spotters.
En daarmee zijn we thuis. Op 24 oktober maakte de club van meneer Cherfontaine bekend dat twaalf zogenaamde illegale spottersplekken moeten verdwijnen, omdat die hotemetoten ineens liever niet hebben “dat het landen en opstijgen van vliegtuigen vanaf alle kanten in de gaten wordt gehouden met behulp van verrekijkers en scanners”. Officieel omdat ze bang zijn dat een muslimbaardje met een jampotbril op een vliegtuig gaat staan te schieten met een bazooka (1). Maar er is ook een andere mogelijkheid. Juist. Misschien is het zinvol om Fred Teeven, die toch al zo begaan is met de mensenrechten van bijvoorbeeld de Koerden, ook eens te laten kijken naar wat verdachte vluchtjes van Amerikaanse jetjes. Tenzij onze door god gezonden premier achter het martelen van verdachte terroristen staat. Laat dan maar zitten.

(1) zie “Kuifje en de terroristen” dd. 5/11/2005

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 april 2017
Aantal keren bekeken: 291

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch