Landjepik

Hits: 377

dinsdag 10 december-2013
Hoe nadelig wordt je visie beïnvloed als je als man zijnde door het leven ploetert op een damesfiets? Moet heel wat zijn. Zo kwam Marruk Rutte gisteren tot de uitspraak, dat bij hem de hoop groeide op het zoveelste vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnen. Groeit er tenminste nog iets bij onze premier.
Maar wat boerde Avigdor Li(e)berman een paar dagen geleden nog tijdens een babbel in de USSA? Dat hij zeker het komend jaar geen doorbraak verwachtte. Niettemin kon oeverloos doormiepen wat hem betrof geen kwaad. Want je woonde nou eenmaal naast elkaar en dus kon je beter proberen een beetje fatsoenlijk samen te leven. Hè? Wat? Bezette gebieden? Ja hoor eens, als je denkt dat het conflict over een paar stukkies land gaat dan snap je de ballen van de historische feiten in de regio. Aldus de net uit de justitiële wasstraat gehaalde Israëlische collega van Bilderfransie Timmermans (1). En je kan er donder op zeggen dat ie op een herenfiets rijdt met een IDF-frame.
En dat geldt eveneens voor zijn geestverwant minister van Economische Zaken Naftali Bennett. Die wist het afgelopen weekend uit zijn strot te wurmen, dat ie de door de USSA op de weg geduwde vredesbesprekingen als een slechte grap beschouwde. En dat het logisch zou zijn als de West Bank officieel werd geannexeerd. Omdat er 400.000 Israëliërs woonden tegen een armzalige 70.000 Palestijnen. Ook goeiemorgen.
Komt nog iets leuks bij. Meged 5. Dat is een oliepomp op de West Bank, net aan de Palestijnse kant van de grens. Eerst leek het een armzalig pompie te worden, maar vorige maand veranderde dat beeld. Toen werd tussen de olijfbomen gemikt, dat er nog zo'n 3,5 miljard vaatjes in de grond zitten. Een extra reden om als de goddelijke bliksem tot annexatie over te gaan en onderhand vrolijk door te miepen over fatsoenlijk naast elkaar leven.
Kan iemand nou eindelijk die Rutte van zijn fiets halen en hem samen met Jort Bretels in een roeiboot zonder peddels laten afzakken naar zee? Of begrijpt u de vraag niet? Da's dan jammer.

(1) De uiterst rechts rijdende Avigdor werd wegens fraude, nepotisme en nog wat onaangename dingetjes voor de kadi getrokken, maar na een mirakuleuze vrijspraak weer losgelaten in de internationale polletiek. Zie ook de artikeltjes onder de titel “Gemor rond Avigdor” van eind 2012.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 377

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch