Octopussy (253)

maandag 14 augustus-2006
Kwam zaterdag het NOS-journaal tot ons met de mare dat die gozer die als de zoveelste hoofdverdachte van de ingenieuze diamant-heist op Schiphol te boek stond, is vrijgelaten. Wordt niet vervolgd door het OM-circus van Fred Teeven. Met andere woorden: de speurneuzen zijn weer terug waar ze waren op 25 februari 2005. Meldde het Journaal ook nog fijntjes dat er niks is teruggevonden van de 75 meloen euro aan glimmers die het hek zijn uitgereden.
Nou kunnen die jongens en meisjes van een serieus nieuwsprogramma uiteraard niet alles overnemen wat wij als ufologen en lawaaipapegaaien in onze kolommen eruit persen. Maar we zouden in dit geval toch graag nog even wijzen op de inhoud van aflevering 247 dd. 27 juli jl.
Voor degenen die te lui zijn om te scrollen: in die aflevering meldden wij dat een deel van de glimmers die bij de heist werd buitgemaakt “per ongeluk” zou zijn overgenomen door de shop van de familie Moeller (mag van ons ook Möller of zelfs Muller zijn) in de Antwerpse diamantenclave buurt achter de Pelikaanstraat. Een foutje zogezegd.
Nou zou die familie warme contacten onderhouden met burgemeester Cohen van Amsterdam en die zou zich na een SOS uit Antwerpen weer in verbinding hebben gesteld met OM-bef Leo de Wit om deze vervelende faux pas liefst entre-nous en met de grootst mogelijke discretie af te wikkelen. Toch een leuke voorzet zou je zeggen. Maar geen Hunter aanwezig om hem even in te tikken.
Je zou bijna denken dat Fred daarom ineens weer neigingen vertoont om zich aan de Haagse ruif te nestelen. Maar het kan ook gewoon zijn omdat ie ook wel eens een paar ferme zoenen van Gerrit Zalm wil krijgen. Een mens zijn lust is een mens zijn leven. Hoewel Fred natuurlijk geen Joost is. Laat staan Ayaan. Stay tuned.

Octopussy

  • Hits: 372
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch