Skip to main content

Stralingstoerisme (001)

26 maart 2017

woensdag 21 augustus-2013
Je moet er maar op komen. Een groep Japanse bollebozen is bezig een serieus plan te ontwikkelen om net buiten de gevarenzone rond Fuckyoushima een toeristisch centrum te laten verrijzen. Ze hebben er al een naam voor bedacht: Fuckyoushima Gate Village. Compleet met restaurants, souvenirshops en een gedenkteken voor de slachtoffers. Als het plan doorgaat (en waarom niet?) kan je straks zelf van dichtbij zien hoe mis het kan gaan in de wereld als je een foutje maakt. Zoals vlak aan zee een kerncentrale optrekken in een gebied waar elke dag wel ergens aardebevinkjes te noteren vallen. Als je wil kan je ook meedoen aan excursies naar interessante plekjes binnen het rampgebied. Kinderen een kwartje.
Een geweldig plan. Jammer dat het in de praktijk zo lang duurt voor je zo'n village in elkaar hebt geflanst. Want je mist daardoor heel wat leuke dingen. Vanaf november dit jaar komt bijvoorbeeld een actie op gang om een enorme voorraad afgewerkt uranium en plutonium in “veiligheid” te brengen. Daarbij kunnen half Azië en alle eilanden aan die kant van de Stille Oceaan in een paar mummen tijd naar de kloten gaan. En dat is toch mooi als je dat via smoelenboek of zo kan laten zien aan de rest van de wereld. Vinden we leuk.
Voornoemde bollebozen zijn op dit briljante idee gekomen vanwege het doorslaand succes van toeristische attracties als Hiroshima, Nagasaki, Auschwitz, Ground Zero en de Killing Fields. Het is weer eens wat anders dan met je vette pens op een strand liggen bakken. En ook zo educatief.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Stralingstoerisme