Tussen premies en piraten (052)

28 februari 2017
Hits: 556

vrijdag 13 april-2012
Dikk lul, drie bier. Dat is wat je krijgen kan als je bij de door ons in het zadel gehouden jongens uit het topechelon van verzekeringsknoert ASR aanklopt voor iets wat je rechtens toekomt of voor iets simpels als wat inlichtingen.
Neem bijvoorbeeld een voormalige Sitting Bull als Jacques van Ek. Die ontving ooit een zwartboek over de beschamende affaire rond Hestia/PSL in zijn gleuf. Zond ie ongelezen retour (zegt ie), omdat ie nog maar een paar maandjes had te gaan en zich liever bezighield met zijn jolige afscheidstoernee dan met de problemen van een stel piepeltjes aan de periferie van zijn onderneming. Op 1 september 2011 stuurden wij hem nog een paar ludieke vragen over die kwestie, maar Jacques dacht straks ben ik de Sjaak en liet zijn digitale piano onberoerd (1).
Dat gold ook voor Jos Baeten, Sjakie's opvolger in de duistere Utrechtse assurantiewigwam. Die hadden wij met hetzelfde doel in april 2011 al eens benaderd, maar de silence of the lambs was er niks bij (2). Misschien maar beter ook. Toen Josje namelijk moest uitleggen wat ASR ging doen met de compensatie van de luitjes die in het bloeiende verleden een listig woekerpolisje werd aangesmeerd, schoot ie de bal hoog in de tribune en mocht een lullo van de juridische afdeling de blunder rechtbreien (3).
En nu weer een geintje met Thijs Meinders. Zat tot begin 2006 ook in de raad van stamoudsten bij ASR, maar pakte toen om hem "moverende redenen" onverwachts zijn mustang en zei ajuu paparaplu. Maar volgens het dagvod NRC van gisteren niet zonder een flink gevulde buidel voor onderweg. In totaal al 1,25 meloen, uitgesmeerd over de laatste vijf jaar.
Nou was Thijsje organiek baasje van Rob Beumer, de ASRaƫl van deze serie. En Thijsje kreeg dan ook heel wat brandbrieven van het in de gehaktmolen geraakte personeel van Hestia/PSL. Thijsje hield blijkbaar erg van kaatsen, want hij beloofde de betrokken personeelsleden dat ie hun klachten zou deponeren bij de leiding van ... Hestia/PSL. Want die was daar voor. Dat schoot dus lekker op.
Blijven we zitten met de vraag wat die "moverende redenen" waren waarover Thijsje zelfs nu nog niet zijn klep wil opendoen. Het zal toch niet wezen omdat ie gecompromitteerd was geraakt door vriend Beumer en diens gappies uit het avontuurlijke milieu? Thijs, zeg het eens. Stay tuned.

1. Zie aflevering 33 van deze onverzekerde serie op onze Followup-site
2. Zie aflevering 12 dd. 13 april 2011
3. Zie dit artikel van NU.nl dd. 23 maart 2012

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 556
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch