Deskundigen

Hits: 330

vrijdag 1 april-2011
Vertrouwen op de autoriteit van deskundigen is één van de gebruikelijke omgangsvormen in de berichtgeving. Was het in enkele vorige decennia meer gebruik om elke vorm van autoriteit te wantrouwen, in de hedendaagse wereld van hypes en emoties is daar geen aandacht voor. Gisteren is ver weg en morgen moet nog komen, dus pak de quote en zend. De mediale zombieroeptoeters van de machthebbers, niks meer en niks minder, vooral geen twijfel zaaien dat er iets niet klopt, dat er gewoon gelogen wordt.
Gisteren bleek dat Ierland nog een kleine 24 miljard euries nodig heeft om de banken overeind te houden. Dat er door financiële experts al 4 keer een boekenonderzoek was gedaan en elke keer gezegd was: “dit is het totaal, er komt niks meer bij” is al snel vergeten. Iedere keer bleek opnieuw dat de deskundigen blijkbaar iets over het hoofd gezien hadden. En het stikt van de 'experts' in de (niet aan democratische controle onderworpen) werelden van de “waakhonden” (FDIC, SEC, IMF, Wereld Bank, en op nucleair gebied de IAEA). De rekening van dit alles daalt neer op de gewone mensen, net als de rekening van het falen van de “experts”. Het lijkt er op dat dit soort experts er voor dient om de publieke opinie in een zombie-staat te houden; niet om misstanden aan de kaak te stellen en aan te pakken.
Wat Japan betreft, ach TEPCO heeft op zijn fikken gekregen dat er niet genoeg stralingsmeters aan het personeel in Fukushima is uitgereikt. Nee, niks 1 april, er bleken in totaal 320 van die meters voorhanden te zijn, dus werden die gewoon aan de nieuwe ploeg doorgegeven. Gisteren had TEPCO er nog 100 weten te vinden. Ja veiligheid is iets dat je aan het bedrijfsleven moet overlaten, dan komt alles goed.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 330

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch