Monster

17 december 2015
Hits: 342

Gary Kasparov en een piepeltje van Brandpunt waren het gisteravond helemaal eens: Poetin is een monster. Wat zei dat monster vandeweek? Dat ie kon bewijzen dat Turkije voor een spotkoopje olie kocht van IS. Capo Erdogan beloofde op te zullen zouten van het polletieke toneel als het waar was wat het monster zei. Dat wordt benauwd voor snorremans, want het monster kreeg gisteren steun uit onverwachte hoek. Ene generaal Hosam Al-Awak van het Vrije Syrische Leger verklaarde over fotokopieën te beschikken van koopcontracten, die waren getekend door een baardige bijdehand van de koppensnellersbrigade en een Turkse ondernemer. Alsmede fotokopieën van de aankoop van de bij IS in gebruik zijnde Toyota's. Die kwamen volgens Hosam uit Qatar. So far, so bad. Maar wat zei Hosam nog meer? Dat Erdo al van meet af aan de fanatieke baarden steunde en het Vrije Syrische Leger totaal niet zag zitten. Kwootje. Komt ie:

"We believe that Russia is the rational party in the world. In terms of the Syrian cause, Russians could cooperate better with all moderate parties en factions, including the Free Syrian Army”.

Dat is effe lullig voor Gary en piepeltje. En het wordt nog erger. Op verzoek van president Ashraf Ghani van Afbaardistan sturen de Ruskies deze maand nog 10.000 Kalashnikovs naar Kabul. En er ligt nog een verzoek voor de leverantie van geschut en zwaar bewapende Mi-35 helicopters om de Taliban van jetje te geven. Is dat niet monsterlijk ironisch? Ja hè? 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 december 2015
Aantal keren bekeken: 342

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch