Dag bijtjes, dag bloemetjes (001)

02 april 2017
Hits: 494

zondag 11 augustus-2013
Voor zover wij kunnen waarnemen leven we nog. Dus die nucleaire oefening van de Homelanders in Detroit moet goed zijn afgelopen (1). Wil niet zeggen dat op korte termijn niet alsnog ergens een joekel van een paddestoel voor een kort gelukzaligheidsgevoel bij de smurfen onder ons kan zorgen. Voor ze door een drukgolf worden weggeblazen. We blijven namelijk zitten met de vraag waarom de grote jongens van de hapklare brokken in de USSA door Baracker werden verzocht om extra grote voorraden aan te leggen. Wat weet hij, wat wij niet weten? Of verwacht ie misschien een jezusklapper van andere aard?
Zou kunnen. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze? Afgelopen winter blijkt 31 procent van de totale Amerikaanse bijenfamilie te zijn uitgezoemd. De winter daarvoor 21 procent. Dus dat wordt een kluifje voor Maurice the Dog. Hoeveel jaar hebben we nog voordat Monsanto en andere andere genenknoeiers alle bijen (en hun neven en nichten) naar de kloten hebben geholpen in de States? En hoe lang duurt het dan voor er massale vechtpartijen uitbreken bij de bullsupers, omdat er geen appeltjes, druifjes, ananasjes, peertjes, mangootjes, kersjes, abrikoosjes, meloentjes, kokosnootjes, tomaatjes en besjes meer in de schappen liggen. Om eens wat fruitsoorten te noemen. Maar ook als je op zoek bent naar boontjes, spruitjes, kool, pepertjes, papaya, broccoli, komkommer, sesam- en mosterdzaadjes, hazelnootjes, cacao en nog een rijtje heerlijkheden kan je het schudden.
Kunnen we aan deze kant van de plas juichen dat we daar weinig last van zullen hebben, schijn bedriegt. Nog effies en we zitten opgescheept met een vrijhandelszone van Hawai tot de Bosporus en dan niet via Wladiwostok, maar via Rotterdam. En kunnen we dan nog driewerf een middelvinger heffen als het om de dodelijke producten van Monsanto en die andere pestlijers gaat?
Kortom, we hoeven met zijn allen echt geen atoomoorlog te ontketenen om de wereldbevolking te millimeteren. Gewoon een paar genen wat uitbenen en we zitten op kunstrozen. Aangename zondag verder.

(1) Zie het artikeltje “De bom” dd. 8 augustus 2013.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 494
Dag bijtjes, dag bloemetjes

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch