Vol is vol (002)

08 april 2017
Hits: 393

dinsdag 30 oktober-2012
In aflevering 1 van een paar weken terug serveerden wij het bericht dat Billary Clinton even 68 miljard dollar laat bijdrukken om de komende jaren al dat geneuk in Afrika een halt toe te roepen. Want hoewel er hier en daar mede dankzij vreetschuren als MacDonalds en Kentucky Fried Chicken ook flinke obesitasjes rondlopen, is het over het algemeen nog steeds een armoedige bedoening tussen Benghazi en Kaapstad. Dus moet de bevolkingsnijl stevig worden ingedamd. In plaats van voortdurend vliegtuigen vol melkpoeder, grauwe erwten, rijst, peertjes op sap en andere levensmiddelen te sturen waar ze de schijterij van krijgen. Om over medische voorraden maar te zwijgen.
Hoewel het meisje Clinton over dat laatste binnen het kader van haar uitdunningsplannen niet ontevreden zal zijn. Een woordvoerder van de WCO (World Cargo Organisation) boerde namelijk een paar dagen geleden bij de kindvriendelijke BBC iets heel opwekkends. Bij een steekproef in West-Afrika is onlangs gebleken, dat van de 110 doorzochte containers met medische hulpgoederen 84 vol zaten met placebo’s. Fakes! Dus jij als zwart kleutertje maar denken dat je pilletjes krijgt tegen je malaria, maar je krijgt pilletjes niks. Aaaaach. Heb je HIV? Moet je dit slikken. Ga je eerder dood.
Die meneer van de WCO noemde dit soort hulp pure genocide. En daar is iets voor te zeggen. Binnenkort arriveren in West-Afrika ook Billary’s containers met geboortebeperkende middelen. Voelt u de fijne nuance? En je zou het misschien niet zeggen, maar deze manier van oorlog voeren is een stuk goedkoper dan een zootje zwaar bewapende drones en boots on the ground. Achter het Kurhaus zijn ze trouwens nog slimmer. Daar trekken ze gewoon een miljard minder uit voor ontwikkelingssamenwerking. Werkt ook.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Aantal keren bekeken: 393

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch