Kafka in Zeist (036)

11 januari 2017
Hits: 546

woensdag 31 augustus-2011
Drie ton blijft toch drie ton. En als je die moet afdragen aan de overheid dan is dat toch wel zonde. Vond Hansie Achterberg ook. De eigenaar van camping Dijnselburg in Zeist ging daarom in hoger beroep toen hij eind maart voor de kadi een definitieve zeperd laadde in het langdurig conflict met de gemeente vanwege het irregulier huisvesten van Poolse werknemers, van wie de meesten op advies van de liberale spekslager Hansie Wiegel werden uitgebeend door Otto Work Force. Dat hoger beroep diende vorige week en wat denk je? De Twee Hansies gingen juichend over de streep. Volgens het voorzittende gerechtelijke trio had de gemeente Zeist namelijk niet klip en klaar aangetoond, dat de betrokken Poolse slaven permanent op de camping hadden gewoond en daarmee in overtreding waren.
Nou behoorde de figuur in het zwart die tijdens de zitting de kafkaaiaanse gemeente Zeist vertegenwoordigde niet tot het hoogste echelon van de befsecte. Dankzij ons microfoontje in de airco weten we bijvoorbeeld, dat hij bij het begin van de zitting zijn pleitnota niet bij zich bleek te hebben. Die werd na ruim een kwartier stomend aangereikt door een collega. Denk je nog, nou ja, shit happens. En van een beetje bef mag je verwachten dat ie ook zonder die pleitnota de nodige kennis van het dossier achter zijn haargrens heeft zitten. We willen niet meteen zeggen dat hij er geen ene reet van af wist, maar toch in ieder geval geen ene bil. De kadibatterij liet dan ook geen spaan van hem heel. De negatieve uitspraak kan daarom nauwelijks een verrassing zijn voor de gemeente. Die drie ton moet dus terug naar Achterberg, die nu zelfs overweegt om zijn Poolse volk dwars door de miraculeus terugwijkende Kromme Rijn en de zinderende Driebergse woestijn terug te leiden naar het beloofde Dijnselburg.
Nog even. Volgens de drie kadi's was er gerede twijfel aan de status van onze Poolse medeburgers. Bewoners of kampeerders. Laten we even zien wat zij er zelf van vinden. Zijn zij nou zo slim of hebben wij het IQ van een Przwalskipaard? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 januari 2017
Aantal keren bekeken: 546
Kafka in Zeist

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch