Migratiegolf (002)

17 december 2015
Hits: 431

Waarvoor hebben we die NATO? Om onze westerse democratie en onze normen en waarden te verdedigen. Officieel. Maar door al dat linkeballen in voormalige koloniën in het Midden-Oosten en Afrika met door “ons” opgetuigde islamitische terroristen wordt binnen de lidstaten van het Vierde Rijk en door het Reichssicherheitshauptamt in Brussel hard aan die democratie en die normen en waarden geknaagd. Maar één land binnen de NATO put uit die charade extra voordeel: Turkije.
Het heeft al 3 miljard euro binnengesleept om de Syrische, Irakese en Afghaanse vluchtelingen voortaan zoveel mogelijk binnenboord te houden. En bovendien zag Brussel zich genoodzaakt om de onderhandelingen met Ankara te heropenen over toetreding tot Das Reich om een nieuwe migratiegolf te voorkomen. Nou hebben we al eerder gewezen op het hersenspinsel van Kerry-adviseur professor Kelly M. Greenhill. Die wijsneus wees al in 2011 erop, dat een dergelijke golf heel dolletjes kon dienen als alternatief oorlogswapen. En de Turkse Mussolini heeft dat uitstekend begrepen. 
Wij staan niet alleen in die mening. Henry Kamens, het alter ego van onze collega en regiokenner bij uitstek Jeffrey Silverman, baarde deze week een wijds artikel over de huidige problemen in Turkije onder de titel “Turkey, everyone needs a way out”. Een kwootje daaruit. Komt ie:

... It is widely known that Turkey is encouraging, not stopping, the flow of migrants to Europe so that they can be used as a political weapon whenever suitable. This demonstrates that, having failed to get in the EU by fair diplomatic means, Erdogan is happy to resort to foul ones.

En dat biedt Brussel weer de gelegenheid om plannetjes voor een nieuwe, onafhankelijke Reichszollamt in de arena te gooien en daarbij meteen het gezag van de lidstaten binnen de eigen landsgrenzen verder in te perken. Wordt het niet eens tijd om serieus te denken aan een Nexit? Want wat moeten we met deze zooi? Beter worden we er niet van. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1; dd. 13 december 2015.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 december 2015
Aantal keren bekeken: 431

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch