Bombs away (013)

zondag 14 juli-2013
Zijn ze niet blij mee. Die jongens van de House Homeland Security Committee. Wilden graag uitvlooien wat de FBI-smurfen precies wisten van Tamerlan Tsarnaev voordat ie samen met zijn broer overging tot de act met twee vliegende pannen in Boston. Al was het alleen maar om uit te sluiten dat de Feds de act hadden kunnen voorkomen als ze wat alerter waren geweest. Maar in reactie op het verzoek van de parlementaire commissie om eens te komen babbelen priemde de leiding van het Bureau zijn middelvinger in de richting van het zwerk. De commissie kon een dikke krijgen. Dat ontlokte een van de geachte afgevaardigden de krachtige boer, dat de Russische smurfen hem meer info hadden toegestopt dan de Amerikaanse.
Zoals wij met zijn allen weten hadden de Ruskies al begin 2011 de FBI een seintje gegeven, dat Tamerlan tijdens zijn bezoekjes aan Tsjetsjenië in contact stond met verdachte baarden. Daarna verzonden ze nog een paar oekazes aan hetzelfde adres, maar die vielen op rotsige bodem. De FBI-smurfen hadden een paar keer gekeuveld met Tamerlan, vonden het een aardige gozer en hadden het boek gesloten. Al dat vage gelul van die Russen. Fuck 'em. En datzelfde zeggen ze nu ook tegen de Homeland Security Committee.
Is dat merkwaardig? Dat is heel merkwaardig. Tamerlan zat niet alleen in de files van de FBI, maar ook in die van de CIA, de Homeland Security en naar we met enige zekerheid mogen aannemen de NSA. En desondanks wisten de gebroeders hun twee pannen de lucht in te krijgen. Of dat hele Amerikaanse snuffelapparaat zit vol met sukkels, of er is wat anders aan de hand. Wij gokken op het laatste. Vooral omdat Tamerlan in de smurfensfeer over zulke uitstekende relaties bleek te beschikken (1).
Gelukkig is ie voor zijn klus geschoten. Een dooie getuige is beter dan een levende. Zitten we nog wel met zijn broertje, maar die weet van zijn gezond niet af. Dus die geven we een “eerlijk” proces en in ieder geval levenslang. De USSA, echt een land om alle info mee te delen. Om de baarden buiten de deur te houden. Maar what's new pussycat? Wij deelden voor de Tweede Wereldoorlog ook al alle informatie met de moffen. Nee, niet over baarden. Over joden en communisten. Stay tuned.

1 ) Tamerlan's oompje Ruslan en diens voormalige schoonvader Graham Fuller.

bombs away

  • Hits: 351
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch