Mexico, Mexihiiiiico (006)

06 februari 2017
Hits: 536

Het moet hem goed doen. Zo'n fris meditteraan windje door zijn kuif. Want wat oreerde onze Mark Damesfiets gisteren op Malta? Dat wij een slaatje gaan slaan uit het protectionisme dat bij The Donald in de knoken is geslagen. Voor dat slaatje zullen wij ons ondermeer richten op de uitbreiding van de handel met ... Mexico. Helemaal in de lijn van Jurriaan Kalf. VVD-toeter en analyticus van de boerenwasbank (1). Welke handel? Even wakker blijven. Mexico is een narcostaat dus waaruit bestaat een groot deel van de handel? Juist. Vinden wij dat erg? Nee, want die handel is een belangrijke stut onder onze financiële wereld, dus waar hebben wij het verder over. Binnenkort mogen we dus een bezoekje van Willy en Maxi aan Mexico verwachten. Misschien met Mark als premier in hun gevolg. Vooropgesteld dat ie de komende weken geen rare open brieven meer achterop de makreelverpakkingen plakt.
Wie ontmoeten ze daar allereerst? President Enrique Peña Nieto. Een man voor wie de ins en outs van de ondeugende middelenkartels een open boek zijn. Zo was hij in de aanloop naar zijn presidentschap dikke taco met Rafa Celeya. Een luitenant uit de club der Witte Neuzen van grootondernemer El Chapo Guzman. Rafa ging in 2012 in Spanje voor het luik toen een pakketje van 337 kilo coke in zijn nabijheid werd opgevist. Inmiddels is ook El Chapo zelf met assistentie van Sean Penn bij de polsen gevat en overgebracht naar de USSA voor een levenslang verblijf in een kruipruimte. Niet toevallig, want zijn Sinaloa-bedrijfje is om de een of andere reden bij de handelspartners uit de gratie geraakt en ondergaat nu hetzelfde lot als Pablo Escobar's Medellin kartel indertijd. Komt daarmee de handel in een dip? Nee, want vandeweek bereikte ons het bericht dat het dreigende hiaat in de aanvoer van het hoofdproduct wordt opgevuld door een nieuwe organisatie: La Nueva Allianza. Welke firma's deze alliantie hebben gesloten is nog niet in de openbaarheid gekegeld, maar een ervan moet haast wel het Juarez kartel zijn. Dat concluderen wij uit dit bericht.
Al met al is het uiterst vreugdevol als Willy, Maxi en Mark (onder voorbehoud) straks op de kiek gaan met Enrique. Als opmaat voor de geweldige groei van het aantal Mexicaanse containers die ons in de Rotterdamse haven te wachten staat en een verdere opbloei van onze economie. Regeren is vooruitzien. Stay tuned.

(1) Zie “Het kalf en de put” van gisteren.

 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 februari 2017
Aantal keren bekeken: 536
Mexico, Mexihiiiico

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch