Sancties (003)

01 maart 2017
Hits: 460

vrijdag 11 juli-2014
Nog even. Dan ontbrandt de slag om Donetsk. Een industriestad in het oosten van Oekraine, waarvan de meer dan 1 meloen inwoners voor het grootste deel Russische sympathieën koesteren. En niks moeten hebben van de door neo-nazi's, oligarchen, banksters en westerse opvreters in het zadel geholpen regering in Kiev. Gek? Nee, want in de Tweede Wereldoorlog is de stad al eens volledig verwoest na de komst van Adolf's hordes, die tijdens hun tweejarig verblijf daar 60.000 burgers elimineerden. Onderwie 17.000 Joden. Nog een mazzel: zo'n 200.000 inwoners hadden voor die tijd al de benen genomen.
Hoe dit ook zij, de stad maakt zich nu op voor een tweede invasie. De “gouverneur” van de “Volksrepubliek Donetsk”, Pavel Gubarev, verklaarde afgelopen woensdag dat hij uitkeek naar pacificerende hulp uit Moskou. Tegelijkertijd toonde hij begrip voor het uitblijven ervan. Dat kwam volgens hem door de invloed van de Russische oligarchen, die bang waren dat hun belangen zouden worden geschaad als Poetin ingreep. Die garchen toch.
Aan de andere kant van de grote plas gaf Fucktoria Nuland gas. De rechterhand van John Heinz Kerry kakelde tegenover leden van de Senaatscommissie van Buitenlandse Zaken, dat de Russen tanks, zware artillerie en Kaukasische vechtersbazen de grens over lieten gaan om Donetsk te verdedigen. En zelf een grote krijgsmacht opbouwden aan hun kant van de grenspaaltjes. Als Moskou daar niet onmiddellijk mee ophield volgden na 16 juli nieuwe sancties. En zwaardere dan tot nu toe. Daar was al overleg over met Brussel, maar als ze daar te weke knieën hadden ging de USSA in zijn eentje tot actie over. Fuck the EU, nietwaar? Meestal ging dit soort spierballentaal gepaard met boeiend beeldmateriaal. Maar dit keer liet Fucktoria dat achterwege. Net als ruim zeventig jaar geleden is brallen bij dit soort zaken kennelijk genoeg. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017
Aantal keren bekeken: 460

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch