Skip to main content

Memo (006)

03 februari 2018

Ja, maar voor het doortrekken toch nog dit even. Feiten worden in de msm beweringen (School voor Journalistiek in de 21e eeuw). Of de spin: Trump valt FBI aan. Aardig allemaal, maar effe voor de helderheid: medewerkers in de top van een overheidsdienst (FBI) delen dezelfde politieke voorkeur en manipuleren gegevens (een gekocht rapport, het Steele dossier) zodat een geheime rechtbank het groene licht kan geven om in de verkiezingsstrijd één van de partijen af te luisteren. Voorts organiseren ze lekken aan de hen welgezinde pers.

Het mediakrakeel is niet van de lucht, inlichtingendienst onder druk, veiligheidsdienst beschadigd, bronnen worden publiek gemaakt en ga zo maar door, kortom: paniek.

Nou zou je denken: leugens en bedrog dat zijn toch de kenmerken van zulke diensten. Maar nee dat is zo 20e eeuw, in de moderne nieuwe tijd zijn het de bewakers van onze westerse vrijheden meneer. Wellicht hebben de auteurs (m/v) van dit soort moois enkele tekortkomingen, zoals politieke voorkeur voor Hellary en niet te vergeten: geen kennis van het nabije verleden.

Wat dit laatste betreft: Gladio (een CIA/MI6 product), interventies in Chili en Midden Amerika, drugshandel (van Vietnam, via Midden en Zuid Amerika tot Afghanisten), de wijze waarop FBI wapens leverde aan potentiele terroristen inde VS en hen dan kon arresteren, de onthullingen van Snowden, FBI ondermijning van de burgerrechtenbeweging in de VS.

Verder niets aan toe te voegen.

 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 februari 2018