Gelazi in Benghazi

Hits: 335

donderdag 3 november-2011
Leuk om te weten. Volgens meneer Elkaber, het dadelverse opperhoofd van de centrale Lybische bank, zijn het IMF en de Wereldbank al een kleine drie jaar bezig geweest met het ontwerpen van een roadmap voor een nieuw Lybisch bancair systeem dat in de globalistische pas liep. Dat was nog eens een vooruitziende blik. En Elkaber kan het weten, want voorafgaand aan zijn overgang naar Benghazi was hij CEO van de Arab Banking Corporation in Londen.
Maar planning of niet de Lybische Bank heeft dringend liquide middelen nodig om in ieder geval de boel op gang te kunnen houden. Die poen is er wel, maar ligt voor het allergrootste deel nog bevroren in de kluizen van banken elders in de wereld. En het tempo waarmee die wordt ontdooid benadert dat van een slak met een lekke band. Ondanks het klakken van het zweepje van Bankie Moon.
Het gaat naar schatting om zo'n 170 miljard dollar en da's geen kamelenpis. Maar wel nodig om de wederopbouw op gang te brengen. Want om de burgers te beschermen zijn heel wat woningen platgegooid, is her en der de stroom uitgevallen, is de watervoorziening niet je dat, stijgen de prijzen van benzine en levensmiddelen de gaarpan uit etcetera. enz., usw.
Dat wordt dus aankloppen bij de roadmappers om een lening. Tegen een vette rente uiteraard en een behoorlijk onderpand, want in deze barre tijden zijn de jongens van het grote geld niet erg geneigd om al teveel risico te lopen.
Nog leuker om te weten: die ellendige vermoorde dictator had geen enkele internationale lening lopen. En kon dus vrolijk schijt hebben aan alle Bilderbergers, Trilateralen, Skulls, Bones, Gods Opussen en meer van dat moois. En dat werd zijn ondergang. De Lybische burgers juichen. Ze zijn weliswaar wat armer dan vroeger, maar ze hebben nu tenminste net zoveel te zeggen over hun eigen lot en dat van hun kinderen als bijvoorbeeld de Grieken. En dat moet ze blij stemmen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 335

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch